A bajnokság végjátéka következik

Vasárnap már az elődöntő kezdődik

Kicsit szokatlanul hosszúra nyúlt szünet után lép újra pályára a Linamar – Békéscsabai Röplabda SE bajnoki címvédő együttese vasárnap délután. A BRSE két egymást követő hétvégén megjárta a mennyet és a poklot, miután előbb megvédte címét a Közép – európai Kupa hazai rendezésű döntőjében, majd egy héttel később hatalmas csatában elveszítette a Magyar Kupa serlegét. Ez utóbbi esemény edzőváltásra ösztönözte a bajnokcsapat vezetését, Alberto Salomoni távozása után a korábbi évek sikerkovácsa, Kormos Mihály vette át a stafétát. A kupaezüst után két hét állt rendelkezésre, hogy a fejekben, s lelkekben rendet tegyen az új szakvezető, hogy első szakasza ennek mennyire volt sikeres, kiderül a bajnokság elődöntőjének első mérkőzésén.

Ellenfélként a Jászberény VT együttese érkezik a Viharsarokba. A jászságiak a mutatott játékuk alapján egyértelműen megérdemelten jutottak a legjobb négy közé a bajnokságban. Az alapszakasz második felére realizált igazolásaik mostanra kezdenek beérni, jelzi ezt az is, hogy az alapszakasz utolsó mérkőzésén kis híján nyerni tudtak a Nyíregyháza otthonában, majd a bajnokság meglepetéscsapatát, a Kaposvárt idegenben nagy csatában, míg otthon nagyon meggyőzően fektették két vállra a középdöntőben.

Dobi Edináék egy temesvári győzelemmel hangolódtak ezen a héten a bajnoki elődöntőre, egyértelmű céljuk, hogy a pályaelőnyt is kihasználva, határozott és gyors játékkal fektessék két vállra a Jászberényt.

A bajnoki elődöntő három nyert mérkőzésig tart, ennek első felvonása 2018. április 01-én, Húsvétvasárnap, 16 órakor kezdődik a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban.

Jegyek elővételben már kaphatóak a www.tixa.hu/brse oldalon és az Andrássy úti SportCorner áruházban.