A Csabai Kolbász is erőt ad a címvédésért folytatott küzdelemhez

A Csabai Kolbász is erőt ad a címvédésért folytatott küzdelemhez

A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület mindig büszkén hirdette szoros kötelékét Békéscsabához, külön öröm, hogy eredményeinkkel a Város hírnevét is öregbítjük. Játékosaink és a klubnál dolgozók számára kiemelten fontos a helyi értékek és a hagyományok tisztelete és ápolása.

Mindez nem csak csabai születésű játékosainknak lényeges, hiszen jöjjön bárki határon innen és túlról, pillanatok alatt átérzi ezt a nem mindennapi kötődést.

2018. februárjában a Magyar Gasztronómia és Magyar Érték Egyesület meghívására vettünk részt egy hagyományos csabai disznótoron, ahol a csapat játékosai, edzői és vezetői is aktív részesei voltak a munkafolyamatoknak. Többek között a kolbászkészítés rejtelmeiből is ízelítőt kaptak a lányok.

A MAGAMÉRT Egyesület célja a magyar és a Kárpát-medencében élő más nemzetiségek kulturális sokféleségének és értékeinek megőrzése, népszerűsítése. Kiemelt területként kezelve a gasztronómiai és néprajzi hagyományok, értékek megőrzését.

A februárban készült csabai vastagkolbászok hétfőn kerültek kiosztásra a csapat tagjai számára, a lányok büszkén vihették haza munkájuk gyümölcsét. Így ez a legendás hungarikum is plusz energiákat ad majd számukra a bajnoki aranyéremért zajló csatározások során.

Köszönjük a Magyar Gasztronómia és Magyar Érték Egyesület és a Borbola család invitálását! Hajrá Békéscsaba!