A Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. is a BRSE kiemelt támogatói között

Ismét örömteli bejelentést tett a Békéscsabai Röplabda SE menedzsmentje, hiszen az egyesület 2015. december 31-ig szóló szerződést kötött a Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt.-vel, mely alapján a társaság a klub kiemelt támogatója lesz.

A DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zártkörűen működő Részvénytársaság megalapításával közös irányítás alatt működnek a jövőben Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megye helyközi és helyi közösségi közlekedési szolgáltatói.

A DAKK Zrt. által irányított Bács, Körös, Kunság és Tisza Volán Zrt társaságok összesen több mint 900 autóbuszt üzemeltetnek 2700 fő munkavállalóval. A régió éves bevételi forgalma meghaladja a 20 milliárd Ft-ot.

A DAKK Zrt. legfontosabb feladata a Dél-alföldi régió volán társaságainak 2014.12.31.-i dátummal végbement összeolvadásával a társaságok folyamatainak egységesítése, működésük összehangolása, az irányításuk koordinálása. Ezen túlmenően az azonnali költséghatékonyságot mutató területeken cél a társaságok racionális együttműködésének mielőbbi kialakítása, a szinergiák kiaknázása.

“A Challenge Kupában való szereplésünk rávilágított, hogy hatalmas különbségek vannak az egyes klubok lehetőségei között. Még az európai középmezőny is a sokszorosából gazdálkodik a mi költségvetésünknek. Egy bizonyos pontig természetesen lehet tehetséggel és szorgalommal kompenzálni mindezt, de hosszabb távon rendkívül nehéz. A BRSE menedzsmentjének célja, hogy csökkentsük ezt a különbséget és fokozatosan javítsunk a feltételeken. Ezen az úton egy újabb fontos mérföldkő a Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt-vel kötött megállapodás. Szeretnénk hosszabb távon meghatározó szerepet betölteni, nemcsak a hazai bajnokságban, hanem nemzetközi porondon is. Ehhez elengedhetetlen a megfelelő mértékű önkormányzati szerepvállalás valamint a támogatói kör bővítése.” – mondta Baran Ádám a klub elnöke.

DAKK logo