A fáradtságot és a Nyíregyházát is legyőzte a BRSE

Linamar-Békéscsabai RSE – Fatum-Nyíregyháza 3-1 (10, -27, 23, 21)

BRSE-team-vkékNB I-es női bajnoki mérkőzés. Békéscsaba, 1000 néző.
V.: Ujházi, Bátkai-Katona.

Linamar-Békéscsabai RSE: Szakmáry, Clement, Tálas, Bodnár, Soós, Matic. Csere: Szpin (libero), Nazarenko, Petrenkó, Ludmán.
Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.

Fatum-Nyíregyháza: G. Francesco, Szombathelyi, Villám, Fernandez, Leidgeb, Vacsi. Csere: I. Francesco, Tóth F. (liberók), Valdez, Kalotai.
Vezetőedző: Horváth András.

Az eredmény alakulása:
I. játszma: 8:1, 16:5, 24:9.
II. játszma: 6:8, 13:16, 16:20, 18:22.
III. játszma: 7:5, 16:14, 22:15.
IV. játszma: 5:8, 16:15, 21:20.

Extrém terhelésnek van kitéve a Linamar – Békéscsabai Röplabda SE csapata. Tálas Zsuzsáék már a negyedik mérkőzésükre készültek a héten, illetve a szerdán a CEV Kupa visszavágó mérkőzés vár az együttesre.

Remek rajtot vett a bajnoki címvédő, az első szettben gyakorlatilag demoralizálták a vendégeket. Erőtől duzzadó, stílusos játék, okos megoldások ragadták tapsra a nagyérdeműt. A nyírségiek épp, hogy kijöttek a tízből.

Gyökeres fordulatot hozott a második szett, erőre kapott a Nyíregyháza, míg a csabaiakat elkényelmesítette a magabiztos kezdés. A vendégek szinte végig vezettek, csak a játékrész végén egyenlített a BRSE, azonban megfordítani nem tudta az állást, így 1:1-et mutatott az eredményjelző.

Érezte a BRSE, hogy több kell a győzelemhez, így magasabb fordulatszámra kapcsolta, de állta a sarat a kihívó, így élvezetes mérkőzés kerekedett az összecsapásból. A hazaiak érvényesítették tapasztalatukat, így ismét ők vezettek. (2:1)

A negyedik etapban fej-fej mellett haladtak a felek, a szabolcsiak minden energiájukat megmozgatták, a döntő szett kicsikarása érdekében. Sasa Nedelkovic igyekezett frissíteni, Petrenkó Brigitta és Anna Nazarenko is jól szállt be, melynek köszönhetően, ha szoros küzdelemben is, de megnyerte az összecsapást a Békéscsaba.

Sasa Nedeljkovic: Ez volt a héten a negyedik mérkőzésünk, illetve szerdai CEV Kupa találkozó előtt, valami hasonlóra számítottam. Az első szettben remekül játszottunk, aztán felzárkózott a remekül küzdő Nyíregyháza és alaposan megnehezítette dolgunkat. Magas színvonalú játék folyt a pályán, több ilyen mérkőzésre lenne szükség a magyar élvonalban.

Horváth András: A második szettől tartottuk a lépést és alaposan megnehezítettük a bajnoki címvédő Békéscsaba dolgát.