A továbbjutás a cél a CEV Kupában

A továbbjutás a cél a CEV Kupában

Csütörtökön nemzetközi színtéren vár rendkívül fontos csata Molcsányi Ritáékra.

Hol van már a tavalyi hó, tartja a mondás, ha valami megváltozott, vagy rég elmúlt, s nem is emlékszünk rá. A Linamar – Békéscsabai Röplabda SE szimpatizánsai azonban pontosan emlékeznek, hogy kedvenc csapatuk tavaly, Izraelben kiváló játékkal fektette két vállra a Maccabi XT Haifa gárdáját, és szerzett előnyt a CEV Kupa első mérkőzésén.

Időközben eljött az új esztendő, a magyar bajnokság és kupa címvédőjének azonban nem változtak meg a céljai, nemzetközi porondon is életben szeretné tartani önmagát, s hírnevének öregbítése céljából minél messzebb menetelni a második számú európai kupasorozatban. A viharsarki kedvencek egy szintén nemzetközi sorozatban elért győzelemmel hangolódtak múlt héten erre a találkozóra. A szlovák bajnokság reprezentánsa, a Slavia Bratislava csak pár pillanatig tudta megnehezíteni a BRSE dolgát, mindent figyelembe véve Pekárik Eszterék impozáns játékkal söpörték be a három pontot a MEVZA Cup mérkőzésen.

Csütörtöki ellenfelük más szintet képvisel, több éve a BL és CEV mérkőzéseken edződő csapatról van szó, akik nem tettek még le a továbbjutásról. Az első mérkőzés előtt igazoltak is egy világsztárt Tom Logan személyében, aki az USA csapatával négy olimpián is szerepelt, Pekingben ezüstéremig jutott, és ő lett az olimpia legjobb pontszerzője is. A Haifa keretében az izraeli válogatott játékosokon kívül, találunk még kanadai és orosz játékosokat is. Az első mérkőzésen aratott 3-1 arányú siker azt jelenti, hogy a BRSE két szett megnyerésével már biztosítaná helyét a CEV legjobb 16 csapata között, de a szakvezetés egyértelmű célkitűzése, hogy győzelemre kell törni, és ezért mindent el is fognak követni hazai pályán.

A mérkőzés 2018. január 11-én, 18 órakor kezdődik a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban. Jegyek elővételben az Andrássy utcai SportCorner áruházban és a www.tixa.hu/brse oldalon válthatók.

Hajrá BRSE!