A Vasas ellen idegenben folytatjuk az Extraligában

A Vasas ellen idegenben folytatjuk az Extraligában

Szerdán fokozni kell a tempót!

Győzelem, három pont, bravúros fordítás 5 szettlabdáról, alapvető célkitűzés teljesítve – elődöntő, mégis pici hiányérzet. Talán ezekkel a címszavakkal foglalhatjuk össze a bajnoki címvédő Linamar – Békéscsabai Röplabda SE és a Vasas Óbuda idei első bajnoki találkozóját. A csabaiak nehezen lendültek játékba vasárnap, utána azonban fokozatosan léptek el riválisuktól és végül viszonylag nagy különbséggel nyerték az első szettet. Utána azonban, némi meglepetésre a vendégek voltak képesek ritmust váltani, a címvédő tompának tűnt, és már már úgy tűnt egyenlít a vendégcsapat, amikor 19-24-nél Glemboczki nyitássorozata, Molcsányi parádés mezőnymunkája és Fresco szokásos pontgyártása megfordította a szettet, így már kettővel mentek a csabaiak. A Vasas azonban nem tört meg ettől, a harmadik szettben pontosabban, és erőteljesebben játszva szépíteni tudott, hogy aztán a negyedik szettben is az utolsó pillanatig nyílttá tegye a találkozót, melyet végül a végjátékban feltámadó Mlinar bombájával nyert meg a bajnokcsapat.

Szerdán este már fővárosban találkoznak a felek, és biztosra vehető, hogy a piros-kékek, – mivel a kedvező pozíció elérését ezzel a győzelemmel elvesztették az alapszakaszban – teher nélkül, felszabadultan fognak játszani. Hasonló könnyedségre, a hétvégi játékánál nagyobb dinamizmusra és koncentrációra van szüksége a BRSE csapatának, ha győztesként akarják elhagyni a pályát.

A következő három hétben fontos megmérettetések várnak a lányokra, hiszen előbb a MEVZA Cup Final Four, majd a rákövetkező hétvégén a Magyar Kupa döntője következik, így a mindkét sorozatban címvédő csabaiak a szerdai Vasas elleni találkozón, és a hétvégén következő Fatum Nyíregyháza elleni utolsó bajnokin már címvédésre alkalmas formában kell röplabdázzanak.

A szerdai találkozó a Vasas Folyondár utcai sportcsarnokában kerül megrendezésre, 19 órai kezdettel.