Arccal a Magyar Kupa felé

Arccal a Magyar Kupa felé

Vasárnap végleg Csabára kerülhet a trófea

Szombaton és vasárnap rendezi meg a Magyar Röplabda Szövetség a 2017–2018. évi Graboplast Magyar Kupa-döntőt az Érd Arénában. Az esemény kapcsán tartottak kedden sajtótájékoztatót az MRSZ-ben, ahol csapatunkat Dobi Edina csapatkapitány és Baran Ádám klubelnök képviselte.

A vasárnap 18 órakor kezdődő döntőben címvédő együttesünk a fináléba kilenc év után bejutott Fatum-Nyíregyháza ellen lép pályára, ahol a hét elején Hollósy Lászlót nevezték ki vezetőedzőnek, míg az eddigi tréner, Horváth András a továbbiakban a segítője lesz. A nyírségiek válogatott kerettag liberója, Tóth Fruzsina elmondta, hogy ez a klubvezetés döntése volt, amit a játékosok tudomásul vettek, és igyekeznek kizárólag a mérkőzésre koncentrálni, s megszerezni a trófeát.

Mivel a BRSE az előző két kiírást megnyerte, így vasárnapi sikere esetén végleg hazaviheti azt, hiszen ez esetben sorozatban harmadszor nyeri el a klub.

Nem csak ez jelent extra motivációt a csapatnak, hiszen ahogy azt Dobi Edina kifejtette, az együttes több játékosa még nem rendelkezik Magyar Kupa elsőséggel.

„A MEVZA diadal nem tett jóllalkottá minket, sőt még éhesebbek vagyunk, újabb trófeákat szeretnénk nyerni. Tisztában vagyunk a klub célkitűzéseivel, erősen és egységesen szállunk csatába vasárnap.”

Baran Ádám a BRSE elnöke elmondta, hogy tisztelik a Nyíregyházát, a szakmai stáb felkészül maximálisan belőlük, azonban elsősorban a saját teljesítményük a mérvadó.

„Az egyébként is remek csapategységet csak fokozta a vasárnapi emóciós töltet. Egy nemzetközi sorozat döntőjében 5 játszmában legyőzni egy kiváló erőkből álló ellenfelet, nagy lökést és önbizalmat ad. Ha a csapat hozza, amit tud, akkor vasárnap hazahozzuk a serleget.”