Barbora Kosekova karrierje harmadik MEVZA négyesdöntőjére készül

Barbora Kosekova karrierje harmadik MEVZA négyesdöntőjére készül

Csapatunk szlovák válogatott feladójával folytatjuk a beharangozók sorát, aki fiatal kora ellenére komoly tapasztalattal rendelkezik, ami a MEVZA Final Fourokat illeti, azonban győznie még egyszer sem sikerült. Úgy véli, itt az ideje, hogy végre magasba emelhesse a trófeát.

Már szerződéskötésedkor ismeretes volt, hogy válogatott és klub szinten is megmérettetted magad nemzetközi sorozatokban, azonban azt csak kevesen tudhatják, hogy a harmadik alkalommal fogsz pályára lépni MEVZA Final Fourban.

BK.: Igen, korábban még a Doprastav BRATISLAVA színeiben már kétszer szerepelt a legjobb négy között, egyszer Bécsben, egyszer pedig Mariborban rendezett eseményen. Egy negyedik helyezésem és egy bronzérmem van, de idén fényesebb éremre vágyom.

Milyen megérzéseid vannak a hétvégi rendezvény előtt? Számít-e valamit az imént említett tapasztalat?

BK.: Ez egy teljesen más rendezvény lesz! Saját bőrünkön érezzük, hogy mekkora a várakozás és minden nap látjuk, hogy a klubnál dolgozók mennyi energiát mozgósítanak a sikeres tornáért. Ez minket is kötelez a lehető legjobb teljesítményre. Tudjuk, hogy telt ház és fantasztikus hangulat lesz, sportolóként ez mindenki vágya, hogy ennyi ember előtt érhessen el sikereket.

Több, mint fél éve élsz Békéscsabán. Mennyiben más itt, mint előző állomáshelyeiden? Látszólag zökkenőmentes volt a beilleszkedésed és jól érzed magad a klubnál.

BK.: A csapatból már többen elmondták előttem, csak csatlakozni tudok hozzájuk, hogy a BRSE egy szervezett, profi klub, ahol egy remekül felépített rendszerben teszi mindenki a dolgát. Ez a sikerek egyik fő kulcsa! Békéscsaba egy csendes város, főleg Pozsonyhoz képest. Szeretek itt élni, tiszta, rendezett a környezet és az emberek rajonganak a röplabdáért. Bár kevesen beszélnek angolul, de mindenki próbál segíteni, sokan jönnek oda hozzánk gratulálni és érdeklődni a következő meccsekről. Szabadidőmben igyekszek pihenni, erőt gyűjteni, regenerálódni, illetve vannak közös programjaink is a csapattársakkal.

Mit vársz magadtól és a csapattól a hétvégén?

BK: Szeretném a legjobbat kihozni magamból, ezzel segítve a csapatot. Oroszlánokként harcolni minden labdáért, nem ismerni a lehetetlent. Ez a legfontosabb, ha ez meglesz, akkor az eredmény sem marad majd el.