Békéscsaba és a röplabda kapcsolatáról írt az Origo

Békéscsaba és a röplabda kapcsolatáról írt az Origo

“Békéscsabán sikk lett a női röplabdacsapat meccseire járni” címmel jelent meg egy hosszabb írás az Origo hasábjain, az alábbi tartalommal:

Csütörtökön este Békéscsabán közel telt háznyi nézősereg előtt harcolta ki a BRSE női röplabdacsapata a CEV Kupában a legjobb tizenhat közé jutást. A viharsarki városban hosszú ideje sikk a női röplabdázóknak szurkolni, miközben lépésről-lépésre épül fel egy olyan sportklub, amelyet lassan példaként lehet citálni más magyarországi sportegyesületek számára.

A “KIS VESZPRÉM”

Egyre többször és nem véletlenül emlegetik egy lapon a magyar csapatsportágak egyik elitklubját és a békéscsabai női röplabdázókat. 1981-ben egy akkor fiatal, elhivatott sportvezető, Hajnal Csaba mert nagyot álmodni Veszprémben, amikor az első osztályba jutott a város férfi kézilabdacsapata. A többi már ismert: a Veszprém azóta huszonöt alkalommal nyert magyar bajnokságot, huszonhatszor Magyar Kupát. Kétszer övé lett a Kupagyőztesek Európa Kupájának serlege, 2017 tavaszán pedig – története során először – bronzérmet nyert a Bajnokok Ligájában. Korábban pedig a BL elődjének számító Bajnokcsapatok Európa Kupájában is döntőt játszhatott.

A TELJES CIKK IDE KATTINTVA OLVASHATÓ.