Bronzérem a mini országos döntőn

Mini Országos Bajnokság döntő – Szeged

20170430 175829-smÉremesélyesként érkezett a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület a 12 csapatos országos mini döntőbe. A szezon során 16 versenyen vehettek részt az egyesületek, s gyűjthették a pontokat a fináléba jutáshoz. Az alapszakasz alatt három egylet emelkedett ki a mezőnyből. A Vasas és az érdi Delta mellett a BRSE végzett legtöbbször a dobogó legmagasabb fokán, így a végső versenyen is az igazi kérdés az volt, hogy ezen a két napon kinek melyik érem jut majd a nyakába.

A csabaiak könnyedén hozták a csoportmeccseiket a Szolnok és a Kaposvár ellen két 3-0-ás sikerrel, ezzel egyenes ágon bejutottak a legjobb nyolc közé, ahol a négybe esélyes Gödöllő következett. Az első szett kiélezett csatáját a Pest megyeiek nyerték 23-ra, de gyorsan egyenlített a BRSE. A döntő játékban 20-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ekkor robbantott a Békéscsaba és meggyőző teljesítménnyel lezárta a csatát, és bejutott a legjobb négy közé!

Az elődöntőben a bomba formában röplabdázó Delta következett. Az első szettben 10-6-ig nagyszerűen összpontosított a BRSE, de ekkor fokozatosan beindult az Érd és megnyerte a játszmát. A folytatásban a viharsarkiak erősebb négyese következett, de Ők sem tudták megtörni a Deltát. 15-12-nél volt egy hatalmas lehetőségük, de pillanatok alatt elolvadt az előny. Az Érd ismét rákapcsolt és megérdemelten hozta a mérkőzést, majd a Vasas elleni döntőt is.

Az éremért a Szeged ellen kellett megküzdeni. Az elején a „hazaiak” szereztek vezetést, de ismét jött az idősebb sorunk egyenlítése. A mindent eldöntő játszmában a BRSE már nagyon magabiztos volt, a legszebb játékot produkálták lányaink, akik ezzel a dobogó harmadik fokára értek, megkoronázva az egész szezonban nyújtott remek teljesítményüket.

Hunyadi Gréta került be az országos finálé válogatottjába.

Végeredmény

1. Delta (Érd)
2. Vasas
3. Békéscsabai Röplabda SE
4. Szegedi RSE.

Csapat játékosai

Sinka Dalma, Kucsera Jázmin, Hunyadi Gréta, Tatár Noémi, Ambrus Anna, Gabnai Regina, Kerepeczki Hanna, Radnai Lili, Varga Csenge, Gazsó Szofi. Edzők: Fésüs Erzsébet, Nagy Attila.