BRSE Karácsony: 3 pont a fa alatt

Linamar-Békéscsabai RSE—MTK Budapest 3:0 (16, 17, 22)

NB I-es női röplabdamérkőzés, Békéscsaba, 500 néző. V.: Adler László, Mezei Zoltán.

Békéscsaba: Dabics 3, Soós N. 10, Bodnár 7, Radonjics 9, MOLCSÁNYI 11, CLEMENT 9. Cs.: Szpin (liberó), Korniss, Bagyinka 2. Szakmai igazgató: Kormos Mihály.

MTK: Hackl 5, Bleicher R. 4, DÉGI 8, Molnár 3, Szalma 7, Lutter E 1. Cs.: Tímár (liberó), Nagy F. 1, Szabó L. 1, Horváth V. 2, Bleicher N. 1. Edző: Szél Márta.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 3:3, 7:4, 8:7, 12:7, 18:10, 23:13. 2. szett: 0:1, 11:3, 12:7, 22:11 24:14. 3. szett: 3:2, 4:5, 8:5, 11:7, 11:11, 15:11, 15:15, 18:15, 20:19, 22:19, 23:22.

A klub az év utolsó bajnoki mérkőzésére hirdette meg a BRSE Karácsony elnevezésű rendezvényt, így már kora délutántól tartalmas programokon vehettek részt a szurkolók és érdeklődők. Volt nyitó verseny, BRSE totó, prevenciós előadások, illetve a fotókiállításon a 2014-es esztendő legszebb pillanatai.

A bajnoki mérkőzés előtt az volt a nagy kérdés, kiheveri-e a kupavereség megrázkódtatásait a csapat, amely ugyan a játék minden elemében felülmúlta szerdán az Újpestet, mégsem jutott a legjobb négy közé a Magyar Kupában. Az ellenfél ezúttal nyáron komoly erősítéseket végrehajtó MTK volt.

Akadozott a játék mindkét oldalon, alapvető hibákat vétettek a felek. Aztán a csabaiak előbb ébredtek, feljavult a sánc- és a mezőnymunkájuk. Ötpontos hazai előnynél Szél Márta időt kért, ami némi javulást hozott, de ez csak ahhoz volt elég, hogy tartsa a lépést az MTK, de a különbség inkább nőtt, mint csökkent volna.

A második játékrészben egyre inkább a házigazdák akarata érvényesült a pályán, egyre hatékonyabbá váltak a támadásaik, a fővárosiak leginkább a védekezéssel voltak elfoglalva, de az sem működött tökéletesen. Cserékkel próbálta megbontani a BRSE lendületét az MTK, de Molcsányiék érvényesítették akaratukat és megnyerték a szettet.

A harmadik etap nehezen indult a BRSE számára. Kormos Mihály Bagyinkát küldte a feladó posztjára Dabics helyett, innen kezdve ismét beindult a csabai henger. Ám csak átmenetileg, ugyanis a négypontos hazai előny egyszer csak elolvadt. Időkérés után visszaállt a rend, innen kezdve nemcsak megbízhatóan játszott a csapat, kihasználva a fővárosiak hibáit, és ismét előnyre tett szert. Hogy aztán buta hibákból ismét eladja. A harmadik szett harmadik harmadában is hullámzó volt a mérkőzés, s ha fogcsikorgatva is, de behúzták a harmadik szettet is.

Összességében két játékrészben nyújtott elfogadható teljesítményt a BRSE, de ennél fontosabb, hogy szépen zárták a 2014. esztendőt.

Mestermérleg

Kormos Mihály: — Néha akadozott a játékunk, főleg az utolsó szettben. De az is tény, az elmúlt hat hétben tucatnyi éles mérkőzést játszottunk, ezért jó, hogy az évzárót szettveszteség nélkül lehoztuk.

Szél Márta: — A bajnok otthonában mindig nehéz mérkőzésre számíthat az ellenfél, mi is így voltunk vele. De az utolsó szettben már méltó partnerei voltunk a Békéscsabának.