BRSE: remekelő utánpótlás, Ifjúsági kupadöntőben a csabai csapat

Magyar Ifjúsági Kupa elődöntő – 2. forduló, Budapest

A Budapest Bank-Békéscsabai Röplabda SE ifjúsági csapata a hatcsapatos döntőért játszott a hétvégén a fővárosban. Kényelmes helyzetben érezhették magukat a második kör előtt a viharsarki hölgyek, hiszen az első etapot három győzelemmel hozták le, így torony magasan vezették a csoportot. Egyetlen győzelem is elegendő volt a továbbjutáshoz, melyet gyorsan be is gyűjtöttek a Palota ellen (3-0).

A folytatásban igazi csemegét láthattak a kilátogató nézők, hiszen a TF gárdájával éppen két órán át küzdöttek a csabaiak. Az első megnyert játszma (25-22) után két nagyon szoros szettel (23-25, 24-26) fordítottak az egyetemisták. Ekkor még egyenlített a BRSE (25-23), de a döntőjátékban nem sikerült feltenni az i-re a pontot, 3-2-es vereség lett a vége. Pici pihenő után jöhetett az újabb rangadó az MTK ellen, amely egyesületnek élet-halál kérdés volt a mérkőzés a döntőbe jutás szempontjából. Egy órán át volt szoros a mérkőzés, amíg mindkét csapat nyert egy-egy szettet, itt a Csaba megrázta magát és a folytatásban két 25-16-os játszmával lezárta a csatát.

A Békéscsabai RSE címvédőhöz méltóan szerepelt az alapszakaszban, és az elődöntőben. Könnyedén jutott az országos fináléban, ahol ismét éremesélyesként lépnek majd parkettre a szezon végén.

 

Eredmények:

Budapest Bank-Békéscsabai RSE – Palota RSC 3-0 (13, 19, 22)

Budapest Bank-Békéscsabai RSE – Aluprof-TFSE 2-3 (22, -24, -23, 23, -11)

Budapest Bank-Békéscsabai RSE – MTK 3-1 (20, -20, 16, 16)