BRSE utánpótlás: arany és bronzérem Aradról

Az utánpótlás csapatok is megkezdték már az alapozás utáni felkészülésük következő szakaszát. Hétvégén Romániában jártak a Békéscsabai Röplabda SE csapatai, ahol Aradon egy 12 csapatos tornán vettek részt. A versenyen Temesvár, Arad, Déva, Lipova és Nagyvárad csapatai szerepeltek. A gyerek serdülő és ifjúsági korosztály szépen játszott egész nap, aminek következtében a gyerek csapat a 6. helyen zárt. Az ifik az elődöntőben kikaptak a Temesvártól, de a serdülők “bosszút  álltak” mert a döntőben nagyszerű játékkal győzedelmeskedtek az idősebb és esélyesebb román csapat felett. A bronzéremért aztán az ifik is nyerni tudtak, így egy arany és egy bronzéremmel zárta a napot a csabai különítmény.

A nap érdekessége, hogy a három csabai csapat korosztályait a hajukba kötött különböző színű szalagokkal különböztették meg, így a gyermek csapat a White a serdülő a Pink az ifi pedig a Blue csapatnévre hallgatott.

A döntő: Békéscsabai Röplabda SE “PINK” –  CSS BEGA Temesvár I.  2-0 ( 22,26)

A 3. helyért: Békéscsabai Röplabda SE “BLUE”  – CSS BEGA Temesvár II. 2-1 ( 15, -24, 6)

BRSE “White” (gyermek): Bagyinka Csenge, Vandlik Dóra, Lagzi Dóra, Moldován Viola, Juhász Réka, Kertész Petra, Boskó Ágnes, Veres Cintia, Tatár Gréta, Araczki Gyöngyvér, Török Boglárka, Nagy Rebeka.

BRSE “PINK” (serdülő): Petrenkó Brigitta, Gacsal Emese, Boskó Lili, Glemboczki Zóra, Kanizsai Magdolna Petri Izabella, Szalai Blanka, Korniss Emese.

BRSE “BLUE” (Ifi): Oláh Blanka, Godó Panna, Turi Inez, Kardos Gréta, Petrovszki Niki, Rohodi Eszter, Varga Alexandra, Bartolák Adrienn.

Edző: Nagy Attila

Nagy Attila: Hasznos torna volt, a három csapatom három különböző céllal érkezett. A gyermek korosztály még a nagypályás játékkal ismerkedik, illetve összeszokik, a serdülők egy új felállásban játszottak, az ifik, pedig egy másik sebességi fokozatot gyakoroltak. Elégedett vagyok, a serdülők játéka kifejezetten dicsérendő volt ezen a hétvégén.

11999851 10203492450032017 283099246 n