BRSE utánpótlás – Junior és gyermek bajnokság eredmények

Továbbra is élen a juniorok

BRSE-junior2Újabb két mérkőzésen van túl a listavezető BRSE junior csapata. Két összecsapás, amely meghatározhatja az alapszakasz végeredményét.

Először hazai pályán a Vasast fogadták lányaink. Azt a piros-kék alakulatot, amely a mérkőzés előtt a második helyen állt a tabellán és talán idén először komplett csapattal állhatott ki.

A fővárosiak bekezdtek az első két szettben. Az elsőt nagy különbséggel hozták, míg a másodikat óriási csatában 27-25-re. Ekkor már éledezett a Csaba, fokozatosan átvette az irányítást és két remek játszmában 15-re és 21-re nyert, így egyenlített. A döntő szettben meglépett a Vasas, nem sikerült a korábban megszokott viharsarki nagy hajrá, így a háromból mindösszesen csak egy pontot sikerült itthon tartani lányainknak.

Békéscsabai RSE – Vasas 2-3 (-20, -25, 15, 21, -12)

Pénteken az UTE ellen vizitáltak juniorjaink. Az éremesélyes lilák nagyon komolyan vették az összecsapást, hiszen korábbi csabai nevelések léptek pályára náluk a túloldalon, akik bizonyítani szerettek volna. Ludmánék esélyeshez méltóan kezdtek. Az első szakaszt szép játékkal 19-re nyerték. A folytatásban visszaesett kicsit a koncentráció, de így is meglett a 2-0-ás vezetés. A harmadikban fej-fej mellett mentek a gárdák a végjátékig, ahol az UTE nagyon jól összpontosított, 2-1-re szépített. A szettveszteség feltüzelte a csabaiakat. Petrenkó újra pontos labdákat osztott, Petri és Godó megállás nélkül termelte a pontokat, Szpin pedig hozta a szokásosat, minden labdát összeszedett. Meg is lett az eredménye: 25-11 és ezzel a 3-1-es győzelem.

UTE – Békéscsabai RSE 1-3 (-19, -23, 22, -11)

Ezzel a négy ponttal továbbra is vezetik a tabellát juniorjaink, igaz az elvesztett két pont miatt nagyon összerázódott a mezőny. A hátralévő öt mérkőzésből egyedül a Gödöllő elleni meccs lesz nehéz, de reméljük addigra eldől az alapszakasz.

 

Elődöntőben a gyermek csapat is!

BRSE-gyermekAz Országos Gyermek Bajnokságban már a középdöntők utolsó csoportmeccseit rendezték hétvégén. A Békéscsabai RSE két csapattal indult ebben a szezonban, Az ‘A’ jelű formáció eddigi négy tornáján nem talált legyőzőre és veretlenül menetelve biztosította helyét az elődöntőben. A fiatalok hétvégén Budapesten jártak, az MTK csarnokban bonyolították le a versenyt, amelyen minden mérkőzés három szettből állt, és a szabályok értelmében 1-1 esetében 25 pontos harmadik szett következett.

A csabaiak a Jászberény ellen kezdetek, és az első szettben 21-9-nél bekövetkezett kisebb megingástól eltekintve végig vezetve, magabiztosan fektették két vállra a jászságiakat. Az MTK Budapest elleni találkozón a fővárosiak másfél szetten keresztül méltó ellenfelei voltak a viharsarkiaknak, a csabai lányok sok hibával, és kevés lelkesedéssel játszottak ebben az időszakban, de időben eszméltek, és a második szett közepétől kezdve fokozatosan vették át a játék irányítását, és nyerték meg a meccset. A nap utolsó összecsapásán a Hercules SE ellen aztán igazán magas színvonalú játékot láthattak a nézők. A legjobban itt teljesítettek a viharsarkiak, ennek eredményeképpen simán hozták a mérkőzést a csoport második helyezettje ellen. Összességében magabiztosan jutott tovább a csapat az elődöntőbe.

Eredmények:

Békéscsabai RSE – Jászberényi RK 3-0 (18,6,8)
Békéscsabai RSE – MTK Budapest 2-1 (-23,20,16)
Békéscsabai RSE – Hercules SE 3-0 (11,12,23)

BRSE: Boskó Ágnes, Veres Cintia, Tatár Gréta, Török Boglárka, Fábián Kata, Araczki Gyöngyvér, Kertész Petra. Rády Boglárka, Szücs Gréta, Nagy Rebeka. Edző: Nagy Attila

Nagy Attila: Szépen játszottunk, összességében dícséret illeti a csapatot, gratulálok mindenkinek. Fontos időszak jön a csapat életében, ugyanis a megszerzett tudás nem mindig elég a győzelemhez, most meg kell tanuljunk megfelelően felkészülni a mérkőzésekre lélekben is!

 

Egy szetten múlt…

BRSE-gyermek-ZsókaA Békéscsabai Röplabda SE az idei szezonban két csapatot indított el a hivatalos Országos Gyermek Bajnokságban. Második gárdánk is nagyszerűen teljesített az alapszakaszban. Mindössze egyetlen szetten múlott a legjobb 12-be jutás.

Három mérkőzést játszottunk a Csongrádi “fővárosban”, ahol a szegedi, a budaörsi, és az egri csapat volt az ellenfelünk, csakúgy mint az előző fordulóban.

Az első mérkőzést a Szeged ellen játszottuk, két szettben is nagyon kicsin múlott a siker, hiszen a végjátékban elkövetett buta hibáink miatt veszítettük el a játszmákat. A harmadik játékrészben pedig már hiába próbáltunk meg mindent megtenni a győzelemért, az ellenfelünk a játék minden elemében jobbnak bizonyult nálunk.

BRSE – Szeged 0:3 (23-25, 22-25, 18-25)

Budaörs ellen az első szettben már mi irányítottuk a játékot, a nyitásaink határozottan javultak, mezőnyben szépen mozogtunk, és a támadásaink is pontot értek. Sajnos a szett végére elfogyott a lendület ezért csak szoros csatában tudtuk nyerni ezt a játékrészt. Ez nyomta rá a bélyegét a következő etapra, amelyet a Pest megyeiek húzták be. Következett a döntő szett, melyet végig vezetve, látványos, és nagyon szép teljesítménnyel hoztunk. Minden játékos a legjobbat nyújtotta a posztján, ezért nem talált rajtunk fogást a budaörsi csapat.

BRSE – Budaörs 2:1 (25-23, 16-25, 25-18)

Eger ellen már mindenki játéklehetőséget kapott, és kiválóan éltek is vele. Magabiztos jó szerváinkkal nem igazán tudott megbirkózni az ellenfél, ezért sikerült nagyarányú győzelemmel zárni a napot.

BRSE – Eger 3:0 (25-18, 25-15, 25-16)

Fésüs Erzsébet: Az előző fordulóhoz képest, változtattunk a csapat összeállításon, sokat javult ezzel a támadó játékunk, de van még mit csiszolnunk. A legfontosabb viszont, hogy kezdünk igazi csapattá érni, és megtalálni a saját játékunkat.

BRSE: Jánk Dzsenifer, Sinka Dalma, Kiss Virág, Horostyák Cintia, Gellén Viktória, Szilágyi Gréta, Tóth Fanni, Kucsera Jázmin, Mucsi Fanni, Lenkefi Lea, Such Diána. Betegség miatt hiányzott: Hunyadi Gréta. Edző: Fésüs Erzsébet