BRSE utánpótlás: nagyszerű eredmények a Szeged Kupán!

Közel 100 gyereket versenyeztetett hétvégén a békéscsabai klub, az ország egyik legnagyobb utánpótlás seregszemléjén.

Hétvégén két busznyi fiatal röplabdás palánta indult úznak Békéscsabáról, hogy részt vegyen a hagyományos Szeged Kupán. A BRSE, a népes mezőny legnagyobb létszámú különítményeként 12 csapattal, 80 játékossal, 5 edzővel képviselte a viharsarki röplabdázást, nem is akárhogyan, hiszen a három korosztályban megrendezett versenyen három éremmel gazdagodva térhettek haza.

A legfiatalabbak versenyében a szupermini kategóriában hat gárda indult, Gyenge Andrea és Filius István tanítványai életük első versenyén vehettek részt, ennek megfelelően nagy izgalommal várták a megmérettetést. A fiatalok meccsről-meccsre javuló játékot mutattak be és végül életük első győzelmét is megszerezték. Fésüs Zsóka,és Sinkáné Kis Anikó csapatai közül kettő már rutinosnak volt mondható, egy csapat pedig szintén debütáns volt a tornán. A várakozásoknak megfelelően a két csapat szépen menetelve csoportgyőztesként jutott tovább,majd az egyes csapat meg sem állt a döntőig, ahol hatalmas csatában 3-2-re alulmaradt a Szeged ellenében, de ennek ellenére minden dicséretet megérdemelnek a lányok, hiszen nagyszerűen játszottak! A kettes csapat végül bejutott a legjobb nyolcba, amely hatalmas eredménynek számít az igen erős és népes mezőnyben.

Szupermini eredmények:
27.hely: BRSE – 5: Bokros Dorottya, Dienes Panni, Litauszki Anna, Medgyesi Luca, Vozár Dominika edző: Gyenge Andrea
24.hely: BRSE – 4: Csicsely Eszter, Hajdu Réka, Péter Vivien, Popa Gréta, Vígh Enikő edző: Gyenge Andrea
22.hely: BRSE – 3: Mucsi Gréta, Katics Kitti, Valastyán Panni,Hun Alexandra, Tóth Lilienn, Lantos Vivien, Melis Zsófia. Edző: Sinkáné Kis Anikó
20.hely: BRSE – 6: Ambrus Anna, Bencsik Boglárka, Kerepeczki Hanna, Oláh Eszter, Szalai Milla. Edző: Filius István
8.hely: BRSE – 2 Lakatos Luca,Tóth Luca, Gazsó Szofi, Medve Léna, Edző: Fésüs Erzsébet
2.Hely: BRSE1: Gál Petra, Kucsera Jázmin, Tatár Noémi, Sinka Dalma Edző: Fésüs Erzsébet

Mini eredmények:
Ebben a kategóriában már két osztályban folytak a küzdelmek, az alap kategóriában 48 csapat,míg a legjobbak között a kiemelt kategóriában 5 csapat vett részt.
45. hely: BRSE – 3: Böőr Kitti, Lenkefi Lea, Sebők Réka, Szűcs Dóra, Vatrán Boglárka, Vizsnyiczai Szofi. Edző: Filius István
9. hely: BRSE – 1: Tóth Fanni, Nagy Rebeka, Jánk Dzsenifer, Gellén Viktória,Illés Eszter, Dér Antónia, Horostyák Cintia. Edző: Nagy Attila
8.hely: BRSE – 2: Feld Bettina,Szilágyi Gréta, Mucsi Fanni,Such Diána,Kis Virág,Kónya Eszter. Edző: Fésüs Erzsébet

Kiemelt Mini:
A BRSE első számú csapata tornagyőztesként térhetett haza, fegyelmezett és taktikus játékukat sokan megcsodálták a hétvégén. Veretlenül, hat mérkőzésből hatot nyerve sikerült a lányoknak nyerni a tornán, ami nagyon szép teljesítmény.
1. hely: BRSE: Kertész Petra, Araczki Gyöngyvér Veres Cintia, Boskó Ágnes, Tatár Gréta, Török Boglárka. Edző Nagy Attila Különdíjas: Boskó Ágnes

Gyermek eredmények:
Az alap csoportban a BRSE 2. egy mérkőzést nyerve a 20. helyen végzett. A csapat tagjai: Fábián Kata, Félix Laura, Gulyás Lili, Hrabovszki Lilian, Manczúr Liza, Pavlik Zsanett, Szász Adél, Szekeres Eszter, Szentesi Petra, Szentesi Réka, Szűcs Anna, Tóth Renáta, Zsiros Dóra. Edző Gyenge Andrea

Kiemelt Gyermek:
A kilenc kiemelt csapat részvételével zajló tornán az első napot veretlenül záró csabaiak vasárnap délelőtt még szép játékkal bejutottak az 1-3-ba, de ott már délutánra elfogyott a lendület, mert előbb a Vasas ellen döntő szettes vereséget szenvedtek, majd az ezüstérem is kicsúszott a kezükből a Nyíregyháza elleni utolsó mérkőzésen, így meg kellett elégedniük a bronzéremmel.
3.hely: BRSE: Petrenkó Brigitta, Bartolák Adrienn, Glemboczki Zóra, Boskó Lili, Petri Izabella, Lagzi Dóra, Juhász Réka, Bagyinka Csenge, Szalai Blanka, Vandlik Dóra, Moldován Viola, Zsótér Réka. Edző: Nagy Attila.

Fésüs Erzsébet: Nagyon tanulságos hasznos verseny volt,örülök a szép eredményeknek. Itt szeretném még megköszönni Sinkáné Anikó munkáját mert nagyon sok terhet levett a vállamról azzal hogy mindhárom szuper mini csapat mellett maximálisan ellátta az edzői teendőket,és még a másik három BRSE csapatnál is besegített.

Filius István: Nagyon büszke vagyok mindkét csapatomra, megható volt látni a vidám arcokat, mikor egy-egy pontot megnyertünk. Úgy gondolom sikeresen tértünk haza vasárnap, hiszen rengeteg tapasztalatot és élményt szereztünk, jól éreztük magunkat és újabb célokat tűzhetünk ki magunk elé.
A lányoknak és nekem edzőként is első éles bevetésünk volt, de biztos vagyok benne, hogy nem az utolsó! Gyermekként én is sok ilyen tornán játszottam és rengeteg szép emlékkel gazdagodtam, amik a mai napig élnek bennem.

Nagy Attila: Mindeninek gratulálok, győzteseknek, helyezetteknek egyaránt. Miniben és szuperminiben a nagyon szép eredmények mellé sokszor nagyon szép,és szakmailag is szemet gyönyörködtető játék társult aminek nagyon örülök. Gyermek korosztályban a bronzérem nagyon szép eredmény, hiszen erre a tornára éppen sikerült összehozni a csapatot,mert 5 héten keresztül gyakorlatilag nem tudtunk edzeni a rengeteg betegség, sérülés miatt, így nekik is gratulálni szeretnék.Nagyon sokan voltunk itt csabai színekben, ami külön öröm számomra, remélem a tendencia folytatódik,és ősszel még többen jövünk!

IMG 3719 DSC 0308