BRSE utánpótlás: országos döntőben a Serdülők!

brse logo hu150Hétvégén rendezték az Országos Serdülő Bajnokság elődöntőjének második tornáját Budapesten a Vasas Folyondár utcai csarnokában. Mint emlékezetes az első tornán a Békéscsabai Röplabda SE fiataljai a továbbjutást érő második helyen zártak, miután, az ebben a korosztályban címvédő fővárosi piros kékektől kikaptak, de a Kaposvár és a Palota elleni győzelmükkel életben tartották a döntős álmaikat.
A szombati mérkőzések hasonlóan alakultak, mint egy hónapja, azonban most sokkal jobb és összeszedettebb játékot tudott bemutatni a csapat mint legutóbb…

 


A sérülések és betegségek továbbra is nehezítették a viharsarkiak dolgát, hiszen ezúttal Boskó Lili nem tarthatott a társaival. A korosztályos válogatott center egy bokasérülés miatt volt kénytelen kihagyni az elődöntőt. A Kaposvár elleni első mérkőzésen, magabiztosan és jól röplabdázó BRSE csak a második szettben viccelte meg saját magát, de összességében egyetlen pillanatig sem forgott veszélyben a győzelem. A második találkozón a Vasas elleni csatában sok pozitívum látszott már a játékban, de a nagyobb önbizalommal, és stabilabban játszó címvédőt még nem sikerült két vállra fektetni. A nap utolsó csabai derbijén már a gyerek csapat tagjai és a cserék is pályán voltak, de a csapat így is magabiztosan nyerte a mérkőzést és biztosította helyét a május 13-15. között megrendezésre kerülő Országos Döntőben. A döntő megrendezéséért a BRSE harcba száll, s ha sikeres pályázatot sikerül készíteni, úgy a csabai szurkolóknak egy igazi csemegével szolgálhat majd a pünkösdi finálé.

OSB elődöntő, 2. torna:

Eredmények:

Békéscsabai RSE – 1.MCM Kaposvári Egyetem. 3-1 (15,-26,13,11)
Békéscsabai RSE – Vasas Óbuda 1-3 (-14,23,-18,-21)
Békéscsabai RSE –  Palota RSC 3-0 (19,17,21)

BRSE: Petrenkó Brigitta, Glemboczki Zóra, Gacsal Emese, Korniss Emese, Kárnyáczki Kata, Petri Izabella, Kanizsai Magdolna, Varga Alexandra, Szalai Blanka, Lagzi Dóra, Tatár Gréta, Bartolák Adrien. Edző: Nagy Attila

Nagy Attila: Ma voltak nagyon biztató jelek, helyenként közelítettünk a stabilitás felé amire szükségünk lesz a végső célok eléréséhez. Sajnos még mindig vannak, akiknek megremegnek a kezeik-lábaik, amikor nem szabadna,s ez kihat a teljesítményükre is, de igyekezni kell a következő 4 hétben kijavítani ezeket a hibákat, és akkor szép reményekkel vághatunk bele a májusi döntőbe.