Dávid Góliát ellen!

Világsztárokkal tűzdelt orosz ellenfél vár a békéscsabai lányokra a CEV Kupa legjobb 16 között.

Amennyiben a görög bajnok Olympiacos kétszeri legyőzését hatalmas bravúrként és óriási meglepetésként aposztrofálta a hazai és a nemzetközi sajtó, akkor a következő körből való továbbjutás, már egyenesen világszenzáció lenne a Linamar – Békéscsabai Röplabda SE számára, hiszen a kontinens egyik legerősebb gárdája, a sorozat címvédője vár Molcsányi Ritáékra a Dinamo Krasnodar személyében.

Egy igazi top csapat, soraiban világ – és Európa bajnok játékosokkal. A 2015-ös EB győztes csapat szűk keretében három játékosuk volt, köztük a legnagyobb sztár, a kontinens torna álomcsapatába is beválasztott Kosheleva. Az orosz együttesben jócskán találunk 190 centiméter feletti játékosokat, a legmagasabb a center Maryukhnich, aki 197 centire nőtt.

Félelmetes a névsor, elmondható, hogy az elmúlt évtizedben hasonló kvalitásokkal rendelkező klubcsapat nem sokszor lépett pályára hazánkban.

A párharc első mérkőzése idegenben lesz, amelynek a CEV által kiírt lehetséges időpontjai: december 8-9-10. A visszavágót rá egy hétre, vélhetően a TV közvetítés miatt december 17-én rendezik Békéscsabán, de a felek még nem állapodtak meg, így a végleges, hivatalos információkra még várni kell.

A csabai klubnak nem csak az ellenfél játékerejével kell megküzdeni, hanem az utazás megszervezése és az ezzel járó kiadások előteremtése sem lesz egyszerű feladat. Előzetes számítások szerint a párharc hozzávetőlegesen 6 millió forinttal terheli majd meg az egyesület költségvetését.

“Természetesen tisztában voltunk vele, hogy a CEV Kupa indulás jelentős plusz kiadásokkal járhat. Nem egyszerű dolog előteremteni az ehhez szükséges forrásokat, de büszke vagyok, hogy ilyen magasságokba jutott a klub. Továbbra is igyekszünk méltóan képviselni a várost és a magyar röplabdázást szerte Európában. Hatalmas élmény lesz egy ilyen csapattal megmérkőzni. Hiszek a csapatban és a szakmai stábban, és az elvégzett munkában. Tisztességesen felkészülünk a párharcra és nem feltett kézzel lépünk pályára világhírű ellenfelünkkel szemben.” – mondta Baran Ádám a BRSE elnöke.

RUS Dinamo KRASNODAR ClubLogo Original k