Dupla forduló – Dupla kihívás

Két nap, két mérkőzés, egy hazai, egy idegenbeli környezetben, ez a Linamar – Békéscsabai Röplabda SE következő hétvégi programja. Az elmúlt fordulóban nagyon fontos győzelmet arattak hazai pályán a csabaiak, hiszen a feltörekvő, külföldiekkel erősítő Nyíregyházát fektették két vállra egy inkább küzdelmes, mint szép mérkőzésen. A BRSE három irányítójából kettő bokasérülése miatt nem állhatott Kormos Mihály rendelkezésére, a sors fintora, hogy a múlt héten szerződtetett új szerzemény, Alison Skayhan az utolsó edzésen sérült meg, így bemutatkozására még várnia kell a csabai publikumnak. Tovább tetézte a gondokat, hogy Bagyinka Fanni egy hete lázas beteg, s csak erre a mérkőzésre kelt ki a betegágyból. A csapat  ilyen körülmények között nagyszerű tartásról tett tanúbizonyságot, s ha az első két szettben nehezen is lendült játékba, az utolsó kettőben egységesen, s egymást segítve tudtak játszani, és otthon tartani a három pontot. A hétvégi program pénteken kezdődik a BRSE számára, Kaposváron a hazaiak ellen egy nagyon nehéz mérkőzéssel. A somogyiak az elmúlt fordulóban bravúros győzelmet arattak Jászberényben, s ez bizonyára kellőképpen feldobta a csapatukat. A nyolc közé jutásért vívott harcukban nagy segítség lenne, egy esetleges bravúr, amelyet a bajnoki címvédő legyőzésével érhetnének el. Természetesen Soósék is tisztában vannak ezzel, és egyértelmű céljuk a három pont begyűjtése Kaposvárott. A hétvége másik mérkőzése vasárnap kerül megrendezésre, az a Miskolc látogat a viharsarokba, amely az utóbbi időben kisebb hullámvölgybe került, s a vereségek hatására, egyre hátrébb csúszott a tabellán. A kötelező óvatosság azonban nem árt csabai részről, a csapat feladata, hogy a borsod megyeiek ne most kezdjenek feltápászkodni a padlóról.

Kormos Mihály így értékelte a múlt heti fordulót, s elmondta véleményét a következő mérkőzésekről is:

“Nagyon hullámzó játékkal megszereztük az első győzelmünket 2015-ben. Az első szett elvesztését a nyírségiek ellen még meg tudtam érteni, de, hogy a másodikban 21-9-es vezetésnél mi történt, arra már én sem tudok magyarázatot adni. Szettlabdákról azonban kiharcoltuk az egyenlítést, amellyel el is döntöttük az összecsapást. A folytatásban szépen felőröltük az ellenfelünket, helyenként már elfogadható játékkal.

Sajnálom új igazolásunkat, Alit, aki a mérkőzés előtti utolsó edzésen megsérült, így nem tudott bemutatkozni hazai közönség előtt, pedig nagyon készült rá. Ismét Bagyinka Fanni kezébe került a karmesteri pálca. Le a kalappal előtte, hiszen 16 évesen ez egy komoly feladat, amelyet ismét ügyesen megoldott, igaz Vilsbiburgból hazaérve lázasan az ágyat nyomta, erre az összecsapásra épült fel újra.

Újabb dupla forduló, mely első állomása Kaposvár lesz pénteken, majd vasárnap itthon folytatjuk a Miskolc ellen.

A somogyiak az elmúlt 3 évben szépen építkezgettek, minden évben 1-2 játékossal erősítettek. Mára a legjobb csapatokat is meg tudják szorongatni vagy akár meg is verni. Decemberben Mészáros Péter került a kispadra, és egy gyönyörű 3-0-s idegenbeli győzelmet arattak Jászberényben, ami nem nagyon sikerült eddig senkinek. Ütő poszton Rák és Horváth nyújt kiemelkedő, míg Harmathra is nagyon oda kell figyelnünk centerben. A kaposváriak irányítója a korábban 3 évet Csabán szereplő Jenei lesz. Nagyon jól védekeznek, és roppant stabilak. Kihasználják az alacsony terem adta lehetőségeket. Legjobb tudásunkat kell nyújtani, ha 3 ponttal szeretnénk távozni a Dunántúlról.

Kemény edzéseket tartottunk Fésüs Zsókával a hét elején, úgyhogy nem leszünk a legfrissebbek, de mindentől függetlenül, ha stabilak tudunk maradni, és a nyitásunk valamint a nyitásfogadásunk letisztul, ki kell jönnie a különbségnek, és az elvégzett munkának.

 Kaposvári mérkőzésről hajnalban érünk haza, így másnap nem tudunk edzeni, ezért a vasárnapi miskolci mérkőzés előtti délelőtt kicsit átmozgatunk.

Nem tudásának megfelelően szerepel a borsodi társaság idén. Játékosállománya minden évben picit gyengült, de komoly, nagy csatákat megélt sportolók játszanak a csapatban. Kovács Edina a magyar mezőny egyik legjobb támadója. Szabó, Sitkey és Szajkó után is több gárda kapkodna.

Az első összecsapáson rettentően megizzadtunk a pici csarnokukban, ahol többen is hiányoztak nálunk. Rengeteg nagy meccset játszottunk ellenük az elmúlt években. Ez sem lesz sima, úgy érzem.

Természetesen három pontot szeretnénk szerezni, mert nagyon jön utánunk az UTE, a TF, és szeretnénk minimum a 3. helyről indulni a rájátszásban. De még az előttünk álló Vasas és Gödöllő is hibázhat, de erre már kicsi az esély, hiszen a nagy csaták már mögöttük vannak, szinte csak kötelező győzelmek következnek a hátralévő fordulókban.

Remélem itt már ismét egy koncentrált, figyelmes, élvezetes röplabdát láthatnak a kilátogató nézők, akiknek köszönet, hogy türelmesek voltak velünk a múlt heti összecsapás alatt.”

20150201 plakát BRSE-miskolc