Egy lépésre a kupadöntőtől a BRSE!

Fatum Nyíregyháza – Linamar-Békéscsabai RSE 0:3 (-20, -20, -19)

Nyíregy-Kupa-elödőntő

MK elődöntő 1. mérkőzés. Nyíregyháza, 500 néző. Vezette: Adler, Tillman.

Nyíregyháza: Francesco G., Szombathelyi, Leidgeb, Villám, Fernandez, Vacsi. Csere: Francesco I., Tóth F. (liberó), Kalotai, Andrejkovics, Valdez.
Edző: Horváth András

Békéscsaba: Tálas, Szakmáry, Matic, Soós, Clement, Bodnár. Csere: Molcsányi, Szpin (liberó), Petrenkó, Ludmán. Edző: Sasa Nedeljkovic

Eredmény alakulása: 1. szett: 4:8, 13:15, 17:22. 2. szett: 5:6, 12:16, 17:21. 3. szett: 4:8, 9:15, 14:21.

Remek iramban kezdődött a találkozó, a vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést, de nem hagyta magát leszakítani a nyírségi gárda. Aztán csabai csapat rátett egy lapáttal és a hazai hibák is jókor jöttek számukra, így egy remekbe szabott centertámadással le is zárta a szettet a BRSE.

A második szettben is folytatódott a hatalmas küzdelem, fej – fej mellett haladtak a felek, majd a felvonás közepén ritmust váltottak a vendégek. A frissen beállt Petrenkó Brigitta ásszal kezdett. Aztán egy újabb fordulat következett, felzárkózott a Nyíregyháza, de fordítani nem tudott, mert időben eszmélt a címvédő, s immár 0:2 állt az eredményjelzőn.

A harmadik etapban is folytatódott csabai dominancia. 6 ponttal elléptek Tálasék. Időt kért és cserélt a hazaiak mestere, de nem találták a BRSE jó játékának ellenszerét, így a csabaiak szereztek előnyt és léptek nagyot a címvédés felé vezető úton.

A visszavágót január 31-én rendezik Békéscsabán.

Mestermérleg:

Horváth András: – Végig a Békéscsaba vezetett, próbáltunk zárkózni, de nem volt elég. Léptünk előre, ezt kell csiszolni.

Sasa Nedeljkovic: – Komolyan készültünk a mérkőzésre, kevés hibával játszottunk. Mindez biztató a szerdai CEV Kupa mérkőzés előtt.