Egy lépésre a Magyar Kupa címvédéstől

Linamar-Békéscsabai RSE—Fatum-Nyíregyháza 3:0 (15, 13, 15)

Nazarenko-FATUMRöplabda Magyar Kupa női elődöntő, visszavágó. Békéscsaba, 1100 néző.
V.: Vári Péter, Halász Enikő.

Békéscsaba: Nazarenko, Tálas, T. Matic, Bodnár, Smirnova, Szakmáry.
Cs.: Molcsányi (liberó), Petrenkó. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.

Nyíregyháza: G. Francesco, Valdez, Kalotai, Vacsi, Villám, Leidgeb.
Cs.: I. Francesco, Tóth F. (liberók), Kundrák, Sitku. Vezetőedző: Horváth András.

Az eredmény alakulása.
1. szett: 0:2, 7:4, 11:8, 19:10, 23:14.
2. szett: 5:1, 6:5, 13:5, 16:6, 17:9, 23:13.
3. szett: 3:0, 8:2, 12:6, 15:7, 16:11, 23:13, 24:14.

Tovább keverte a kártyákat Sasa Nedeljkovic, hiszen a Vasas elleni mérkőzéshez képest több ponton is változtatott a kezdőcsapaton. Visszatért Tatjana Matic, először került a kezdőhatosba Anna Nazarenko, liberóban újra Molcsányi Rita kapott helyet, míg Sarah Clement és a csapatkapitány, Soós Nikolett ezúttal pihent. A vendégeknél két kulcsember esett ki, a korábban Békéscsabán is megfordult Szombathelyi Szandrára betegség, az argentin válogatott Josefina Fernandezre sérülés miatt nem számíthatott Horváth András vezetőedző. Az első két pontot a szabolcsiak szerezték, de gyorsan belemelegedtek Tálasék, akik hamar átvették a vezetést. A második technikai szünetre kezdett igazán kidomborodni a két gárda közötti különbség, nem sokkal később Horváth András ismét magához kérette tanítványait. A csabai hengert azonban nem lehetett megállítani, így röpke húsz perc alatt lezárult az első felvonás.

Hiába próbálkozott a nyírségi együttes a 2. szettben, a félelmetes ütőerejét megcsillantó Szmirnova és társai nem ismertek kíméletet, védekezésben is mindenki tette a dolgát, Molcsányi Rita ezúttal is nagyokat mentett. Horváth edző meg sem várva az első technikait, időt kért. 5:1 után, egy pontra csökkentette hátrányát a Nyíregyháza, de a BRSE az egyre hatékonyabb, olykor bombaerős szervákkal, jobb nyitásfogadásokkal és kiváló sáncmunkával máris tekintélyes előnyre tett szert. A szabolcsiaknál ütőerőben a venezuelai Valdez vette fel a versenyt Szakmáryékkal, az ő pontjaival próbált zárkózni a csapata. A végére szétestek Vacsiék és a hazaiak nagyon gyorsan pontot tettek a szett végére.

Az elődöntő harmadik szakasza még egyoldalúbb játékot hozott, Szakmáry és a végül 20 pontig jutó Szmirnova folyamatosan tűz alatt tartotta a szabolcsiakat, akiknek nem volt ellenszerük a BRSE játékára. Horváth András folyamatos cserékkel próbált frissíteni, s hiába kért időt, sokáig nem jutott sokkal előrébb a csapata. A frissen beállt Petrenkó Brigitta szemfüles pontjával hatvanöt perces játék után született meg a Békéscsaba roppant magabiztos győzelme.

A Békéscsaba kettős győzelemmel, 6:0-ás játszmaaránnyal biztosította helyét a február 10-i érdi fináléban, ahol a Vasas Óbudával csap össze.

Sasa Nedeljkovic: — Tettünk egy nagy lépést a kitűzött célunk felé. Fontos mérkőzést nyertünk meg, bejutva ezzel a február 10-i kupadöntőbe. Sikerült ismét más felállásban játszani, és így is jól működött a csapat.

Horváth András: — Nem tudtunk teljes csapattal kiállni, ettől függetlenül gratulálok a Békéscsabának!