Egy mindenkiért, mindenki egyért! Útra kelt a csapat Athénba!

Kedden reggel indult útnak a Linamar – Békéscsabai Röplabda SE delegációja, hogy Belgrád érintésével megérkezzen a Athénba, a szerdai CEV Kupa visszavágó mérkőzés helyszínére.

A gárda a magabiztos nyíregyházi győzelemmel, majd vasárnap és hétfőn is napi két edzéssel hangolt a túrára, amely nem ígérkezik könnyűnek. Ezúttal a görögök lesznek hazai pályán, ahol szurkolóik általában félelmetes hangulatot produkálnak, illetve felépült két sérültjük, köztük a legnagyobb ászuk, a bolgár átló Tsvetanova is pályára lép majd. Az athéni csapatnak 3 millió(!!!) rajongója van, a klub neve jól cseng szerte a világon és a két egyesület költségvetése között is hatalmas különbség van a hellének javára.

De ne legyen kétsége senkinek, hogy a maroknyi magyar hölgykoszorú hisz az elvégzett munkában és abban, hogy képes a bravúrra és tovább tud jutni a jóval esélyesebbnek vélt ellenféllel szemben, ezzel tovább öregbíti nemcsak a klub és Békéscsaba Megyei Jogú Város, hanem a magyar röplabdázás jó hírét.

Hitre és bátorságra szükség is lesz a magyar bajnoki címvédőnek, hiszen a görögök vélhetően mindent egy lapra feltéve szeretnének erődemonstrációt tartani.

Jó hír, hogy a keret minden tagja egészséges. A BRSE kedden 15 óra magasságában landol a görög fővárosban, majd a este már tréninget is vezényel Sasa Nedeljkovic. A meccs napján délelőtt is lesz még egy átmozgató gyakorlás, aztán 19 órától indul útjára a labda. A tét nem kisebb, mint a legjobb 16 közé jutás, ahol vélhetően a világ egyik legerősebb gárdája az orosz Krasnodar vár a győztesre.

A főszereplők gondolatai:

Soós Niki: Nagyon várjuk a visszavágót. Tudjuk, hogy sokkal nehezebb dolgunk lesz, mint a hazai összecsapáson, hiszen az ellenfél két sérültje is játszani fog. A hangulat és a szurkolók félelmetesek lesznek. Ez azonban nem fog megzavarni bennünket, hozzászoktunk ehhez a légkörhöz. Szeretnénk továbbjutni, melyhez két szett szükséges, de ez sokkal nehezebb, mit az emberek gondolják. Nagyon könnyű kimondani, de nehéz megvalósítani. De azon leszünk, hogy megtegyük és bejussunk a legjobb 16 közé.

Sarah Clement: Erős ellenfél a görög csapat. Belülről a pályán, meccs közben, a saját bőrünkön érzetük, hogy nagyon jók. Nyerni szeretnénk, nagyon jól játszani. A csapatunk nagyon együtt van. Athénban is együtt leszünk. Jó érzés látni az edzéseken, hogy keményen dolgozunk, és reméljük ennek meg lesz az eredménye.

Tanja Matic: Sokat dolgoztunk az elmúlt időszakban. Ki kell jönnie a munkának. Az Olympiacos otthon játszik. Jobb lesz, mint Csabán, de mi is jobbak leszünk. Igazi csapatként fogunk játszani, mint eddig valamennyi mérkőzésünkön.

Szakmáry Gréta: Első nemzetközi meccsünkre nagyon erős ellenfelet kaptunk. Nem erre az összeállításra számítottunk, hiszen két kezdőnek gondolt játékos a kispados volt. A sikerünk legfontosabb kulcsa az volt, hogy a saját játékunkat játszottuk. És ez lesz a legfontosabb, hogy ott kint is azt tegyük, s így jó kis összecsapás lehet a két gárda között. Bizonyára legjobb összeállításban állnak ki, hiszen már a hétvégén is szerepelt a bolgár és a görög válogatott röplabdás. Mindentől függetlenül tovább szeretnénk jutni.

Tálas Zsuzsanna: Sokkal magasabb színvonalú meccs volt bármelyik Nb1-es mérkőzésnél, de még a Közép-európai Ligában lejátszottaknál is. Azért jöttem Békéscsabára, hogy ilyen hőfokú mérkőzéseken szerepelhessek. Tisztában vagyunk vele, hogy a görögök nem a legerősebb felállásban álltak fel Békéscsabán. Most mindketten játszani fognak. Akkor van esélyünk a továbbjutásra, ha fegyelmezetten röplabdázunk és maximálisan betartjuk a megbeszélt taktikát.

Szpin Renáta: Nagyon jól felkészültünk az Olympiacosból. Rengeteget videóztunk. Csapatként voltunk igazán jók. Másfél szetten keresztül tökéletesen dolgoztunk, majd érthetetlen módon megtorpantunk, de szerencsére kimásztunk a gödörből és visszatértünk a fegyelmezett játékunkhoz. 2000 görög szurkol majd ellenünk, de olyan lesz, mintha otthon lennénk. Ehhez szoktatott bennünket nagyszerű közönségünk. Egész héten keményen dolgoztunk. Szívünk a helyén lesz. Nagyon szoros meccsre számítok. Nem mi voltunk az esélyesek múlt héten, de mégis nagy meglepetést okoztunk. Nagyon szeretnénk a következő fordulóba jutni, és ezért mindent meg is fogunk tenni.

Bodnár Dorottya: Nagyon várjuk a mérkőzést. Visszatér az Olympiacos átlója, vele erősebbek lesznek. Tele csarnokban kell játszani, több ezer fanatikus görög szurkoló előtt. Küzdeni tudásból jelesre vizsgáztunk itthon, és biztos vagyok benne, hogy ott is hasonlóan állunk hozzá. Személy szerint nagyon várom a mérkőzést. Legjobb tudásunk szerint felkészültünk, s ha a megbeszélt taktikát betartjuk, akkor tovább tudunk jutni.

Illyés Bettina: Kíváncsian várom az elkövetkező meccset. Itthoni játékunknál többre lesz szükség Görögországban. Sok ember látogat majd ki az ottani mérkőzésre. Feszült, izgalmas hangulatú összecsapásra számítok. Biztos vagyok benne, hogy hazai környezetben sokkal összeszedettebbek lesznek, mint Csabán voltak. A hiányzók is játszani fognak. Komoly és erőteljes edzésekkel készültünk erre a párharcra, aminek meg kell, hogy legyen az eredménye.

Nagy Viktória: Nagyon kemény munkával készültünk a mérkőzésre. A csapat olyan szinten van, hogy a több ezres görög szurkolótábor előtt is azt tudja majd nyújtani, mint hazai pályán. Nem ijedünk meg kinti hangulattól! Mindent megteszünk, hogy ugyanolyan jól játszunk, mint itthon, vagy még annál is jobban, és kihozzuk magunkból a maximumot. Nem kérdés, hogy a továbbjutás a célunk.

Sasa Nedeljkovic: Ez egy egészen új meccs, új helyzet lesz számunkra. Ehhez így kell állnunk fejben is. Az első mérkőzést ki kell zárnunk gondolatunkból. Ha tovább akarunk jutni jobb, fegyelmezettebb játéra lesz szükség, mit itthon. Igyekeztünk az elmúlt napokban sokat elemezni és mentálisan felkészülni a visszavágóra. Odakint ugyanúgy kell tudnunk, hogy mit akarunk, mint az első összecsapáson. Örülök, hogy meg van a lehetőség újra bizonyítani. Ezzel kell, hogy éljen a csapatom is.

20151018 171212