Extraliga rangadó következik Nyíregyházán

Extraliga rangadó következik Nyíregyházán

Nemzetközi héten van túl a Linamar-Békéscsabai Röplabda SE együttese, melyet a kedden vereséggel zárult CEV Kupa mérkőzés indított, és a két nagyszerű MEVZA-győzelem zárt. A Zágráb, és a Kamnik vendégjátéka igazi csemegét ígért a viharsarki szurkolóknak, hiszen a sorozat két markáns képviselője látogatott a megyeszékhelyre.

A Calcit Kamnik ellen az elmúlt két évben döntőt játszott a BRSE, míg a Mladost Zagreb idei szezonban nyújtott teljesítménye alapján joggal vágyik a négyes döntőbe. Alberto Salomoni csapata mindkét mérkőzését szettveszteség nélkül abszolválta, a szlovének ellen még javuló, a horvátok ellen viszont lehengerlő játékot bemutatva.

A hétvége bajnoki kínálatában kétségtelenül a péntek esti Nyíregyháza – Békéscsaba találkozó ígérkezik a legnagyobb csatának. Az Extraligában az élen álló bajnokcsapat három győzelemmel indított, míg ellenfelük múlt héten az UTE otthonában elszenvedte első vereségét a sorozatban.

Idén eddig egyszer találkozott egymással a két csapat, akkor a MEVZA Cup keretében a mindkét feladóját nélkülöző nyírségiek sima vereséget szenvedtek odahaza a címvédőtől. Ez a mérkőzés sok mindenre választ adhat, és sok mindent el is dönthet, hiszen a bajnokcsapat győzelme esetén hatalmasat lépne előre a két elődöntős helyért folytatott harcban, de ugyanez igaz a nyírségiekre is, hiszen egy esetleges vereséggel a tabella második pozíciójáért vívott csatában veszítenének sokat.

A bajnoki címvédő egyre jobb formában röplabdázik, így a rangadón a három pont megszerzéséért utaznak Nyíregyházára Molcsányi Ritáék.

Pénteken este 19.00 órakor indul útjára a labda Nyíregyházán, a Continental Arénában. A találkozót az M4 sport élőben közvetíti.