Folytatódik a bajnokság

egységSzombaton Budapesten az UTE otthonában lép pályára a Linamar Békéscsabai Röplabda SE együttese. A Challenge Kupa szerdaimegmérettetése után újabb fontos találkozón kell helyt állnia a bajnokcsapatnak. Van törleszteni valója a csabaiaknak, hiszen a kupában az aranyszett szabály miatt, pont az UTE búcsúztatta őket a legjobb négytől. Az UTE hazai pályán még veretlen a bajnokságban, így nehéz mérkőzésre kell számítani a lila fehérek otthonában. Egy nehéz sorozat kezdete lesz a szombati találkozó, hiszen a csapat hétfőn indul Németországba, majd ott szerdán játssza le a visszavágót, míg jövő hétvégén többeknek Ifjúsági Kupa elődöntő is lesz és vasárnap a Nyíregyháza érkezik a városi sportcsarnokba. Szombat este Budapesten igyekezni kell jó játékkal pontokat szerezni, végleg leszakítani az újpestieket a bajnokságban és tapadni a Gödöllő Vasas kettősre. Ez, és a presztízs a találkozó tétje, amelyet a Megyeri úti Tungsram csarnokban rendeznek szombaton 17órai kezdettel.

Kormos Mihály így értékelt:

“Roppant nehéz nyilatkozni a szerdai összecsapás után. Egyértelműen a németek voltak a jobbak szinte minden játékelemben. Ezt a fajta tempót két szetten át bírták a lányok. Nem vagyunk hozzászokva, mint ellenfelünk, mely hétről-hétre rá legyen „kényszerítve”, hogy ilyen magas szinten játsszon. Mikor elkezdtünk fáradni a nyitásfogadási hatékonyságunk is visszaesett, mely következtében egyre jobban megtört bennünket a Vilsbiburg. Nyitásuk is félelmetes volt, mellyel a magyar bajnokságban csak ritkán találkozunk. Maximum 1-2 játékos szervál ilyen hatékonyan csapatonként. Mindentől függetlenül 60 percig méltó ellenfele voltunk a német kupagyőztesnek. Ha irányítónk nem betlizik az első játszma végén, akkor akár 2-0-ra is vezethettünk volna.
Most azonban a visszavágó előtt az Újpestre kell koncentrálnunk, s egy hónapnyi Mikasa labdával való edzés után visszatérni három napra a Galára (magyar bajnokságban ez a hivatalos).
Szememben ugyanolyan bajnoki mérkőzés lesz, mint a többi. Mindent megteszünk, hogy a fővárosból minél több pontot hozzunk el, ne szakadjunk le a Vasastól és a Gödöllőtől, valamint próbáljuk tisztes távolságban tartani a többieket.Az elveszített Magyar Kupa párharc óta erősödött, az addig sem gyenge UTE keret. Józsa Zsuzsával nagyot nyertek, aki éveken keresztül külföldön kereste kenyerét, míg az elmúlt hetekben több játékos is próbajátékon volt a lila-fehéreknél.
Kanizsai reméljük, teljesen felépül a meccsre. Többiek pedig gőzerővel készülnek, hogy gyarapítsuk pontjaink számát, és a rájátszást minél magasabb pozícióból kezdjük.”