Főtitkári köszöntő a MEVZA Cup Final Four-hoz

Főtitkári köszöntő a MEVZA Cup Final Four-hoz

Tisztelt Röplabda Barátok!

Nagy öröm számomra, hogy a Közép-európai Röplabda Szövetség alelnökeként és a Magyar Röplabda Szövetség főtitkáraként egy ilyen rangos eseményen köszönthetem Önöket Békéscsabán, mint a MEVZA Kupa négyes döntője.

Az elmúlt években hatalmas lendületet kapott Magyarországon a sportág, amit kiválóan fémjelez a női nemzeti válogatott sorozatos sikere. A csapat közel három évtizedes szünet után sorozatban két Európa-bajnokságra jutott ki, megnyerte az Európa Ligát és a FIVB World Grand Prix harmadik csoportját. Az eredmények megkoronázásaként jövőre Magyarország és az MRSZ társrendezője lesz a női kontinens-tornának.
Nem csak válogatott, hanem klubszinten is sokat sikerült előre lépni, amelynek zászlóshajója a Linamar – Békéscsabai Röplabda SE, hiszen amellett, hogy sorozatban négyszer megnyerte a bajnokságot és a legutóbbi két Magyar Kupa-sorozatban sem akadt legyőzőre, immáron sorozatban harmadszor jutott be a Közép-európai Liga négyes döntőjébe, amelynek jelenleg címvédője is.

Idén – valóra váltva egy több éves álmot – először a vendéglátói is lesznek a MEVZA Final Four mezőnyének. Biztos vagyok benne, hogy Békéscsaba minden tekintetben remek házigazdája lesz ennek a rangos eseménynek, melyre bizonyíték a korábban a városban rendezett Európa Kupa mérkőzések, Európa Liga-fordulók, Magyar Kupa döntő és számtalan utánpótlás döntő színvonalas megrendezése.

Túlzás nélkül állíthatom, hogy a város jelenleg a honi röplabdázás egyik első számú fellegvára, és a klub vezetése garancia arra, hogy még hosszú évekig az is legyen. Nem véletlen, hogy éppen itt kerülhet megalapításra az ország egyik első röplabda akadémiája, amelynek létrejöttét a magyar kormány is támogatja, s melynek létjogosultságát a klub eddigi felnőtt és utánpótlás eredményei is maximálisan alátámasztják.

Bízom benne, hogy a siker nem marad el a mostani döntőben sem, és a BRSE tovább öregbíti a magyar röplabdázás hírnevét. Ehhez kívánok mindenkinek jó szurkolást és remek szórakozást a torna két napja folyamán.

HAJRÁ BÉKÉSCSABA! HAJRÁ MAGYAR RÖPLABDA!

Ludvig Zsolt
A MEVZA alelnöke és a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára