Győzelem a junior bajnokságban

Győzelem a junior bajnokságban

Megkezdődött a junior bajnokság elődöntője. A BRSE-nek a TFSE mellett a Gödöllővel és a Kaposvárral kell megküzdenie a hatcsapatos fináléba jutásért. A négy gárda két tornán dönti el a továbbjutást, illetve két tornán döntené el, ha a második elődöntő torna nem a MEVZA négyes döntő hétvégéjére esne. A változtatásra azért volt szükség mert az U17-es válogatott EB-döntőt játszik, míg az U19-es válogatott EB selejtezőt áprilisban, így szükségessé vált a versenynaptár változtatása. A versenynaptár azonban annyira telített, hogy nem volt máshol hely a második tornának. A csabaiak felnőtt keretében szereplő játékosok, így nagy valószínűséggel lemaradtak volna a döntőről, ha nem vállalták volna be, hogy mindhárom csapathoz elutaznak külön-külön és lejátsszák a mérkőzéseket.

Sok érdekessége volt a Kaposvár elleni összecsapásnak. Ludmán Réka sérülés miatt nem utazott, Szentesi Réka mellett Juhász Réka is vírusos fertőzés következtében maradt le a győzelemről, így Pálvölgyi Eszter életében először liberózott. Petőváry Panni hosszú sérülése után, itt most először két szettet kapott.

Nagyszerűen röplabdáztak a békéscsabaiak a mérkőzés elejétől. Motiváltan, kevés hibával hozták az első szettet. Petrenkó nagyszerűen irányított, Szedmák-Petőváry-Glemboczki hármas termelte a pontokat, centerből Boskó és Kárnyáczki osztotta ki a blokkokat.

A folytatásban is megmaradt az előny. Érkezett a tervezett Héri Sári csere is, majd a játszma végére valamennyi a kispadon kezdett sportoló is a pályára került (Bartolák, Szentesi P.).

Harmadik játékra a szerkezeti változtatás sem okozott zavart a rendszerben. Simán jött ez a szett is a Csabának. Meg van az első győzelem. Folytatás március 4-én Gödöllőn.

U21 elődöntő, Kaposvár

1.MCM-Diamant Kaposvári Egyetem – Békéscsabai Röplabda SE 0-3 (-15, -16, -15)

BRSE: Petrenkó, Glemboczki, Kárnyáczki, Petőváry, Szedmák, Boskó. Csere: Pálvölgyi (libero), Héri, Bartolák, Szentesi P. Edző: Leiszt Máté, Kormos Mihály

Leiszt Máté: Gratulálok a lányoknak, hiszen több biztató jel volt a játékban, de természetesen vannak elemek, amelyeket még csiszolni kell. Ma főleg nyitásban és támadásban voltunk erősebbek a Kaposvárnál, a győzelem kulcsa ez volt a koncentráció mellett. Külön örülök, hogy Petőváry Panni újra játszani tudott hosszú kihagyás után.