Győzelem a listavezető ellen

Győzelem a listavezető ellen

Hétvégén az NB2 keleti csoportjának a listavezetője látogatott Békéscsabára. Két hónappal ezelőtt már nagy bravúrt hajtottak végre Nagy Attila tanítványai, hiszen az U17-U19-es gárdával nyerni tudtak Miskolcon 3-2-re. A mostani mérkőzésen a felnőtt gárda utánpótlás játékosai is pályára léptek, így még erősebb összeállításban próbálták megállítani ellenfelüket.

Nagy hullámzás jellemezte a mérkőzés elejét, hiszen az elsőt simán a Csaba nyerte, míg a másodikat könnyedén a borsodiak. A harmadikban alakult ki a legszorosabb játék, ekkor a BRSE nagyszerűen koncentrált a végjátékban és hozta 22-re a játszmát. Innen már nem volt megállás. A békéscsabaiak emeltek egy nagyot a szinten, amit a korábbi NB1-es játékosokkal teletűzdelt miskolciak már nem tudtak tartani, ezzel 3-1-el itthon tartották lányaink a három pontot.

Békéscsabai RSE – DVTK 3-1 (14, -13, 22, 16)

NB2-es bajnoki mérkőzés

BRSE: Petrenkó, Glemboczki, Kárnyáczki, Szedmák, Ludmán, Araczki. Csere: Juhász (libero), Héri, Szentesi P., Szentesi R., Bartolák.
Edző: Leiszt Máté, Kormos Mihály

Leiszt Máté: Ebben a szerkezetben most játszott először együtt a csapat, és bár néhol felfedezhető volt az összeszokatlanság, mégis mindenki igyekezett fegyelmezetten teljesíteni a feladatát. A meccs nagy részében jól nyitottunk, és erőteljesen támadtunk, viszont amint az agresszivitásból lejjebb vettünk, a DVTK azonnal megbüntette azt. Gratulálok a DVTK-nak is, mert hasznos és jó mérkőzést játszottunk. Sok sikert kívánok nekik a szezon hátralévő részében!