Győzelemmel hangolt a rájátszásra a BRSE

Linamar-Békéscsabai RSE—Jászberényi RK 3:0 (17, 20, 23)

NB I-es női röplabdamérkőzés. Békéscsaba, 700 néző. V.: Csizmarik, Jámbor.

Békéscsaba: SKAYHAN, Soós N., NAGY V., Radonjic, Molcsányi R., CLEMENT. Cs.: Szpin (liberó), Korniss, Szakmai igazgató: Kormos Mihály.

Jászberény: TESEVIC, Brezgun, Pető, PINTÉR, Brkovic, Kriegel. Cs.: Lékó (liberó), Gulyás, Neizer, Kocsmár. Vezetőedző: Deme Gábor.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 2:0, 7:3, 10:4, 11:7, 15:8, 17:11, 24:16. 2. szett: 3:0, 5:3, 10:6, 17:9, 17:12, 23:17. 3. szett: 2:1, 3:5, 6:6, 8:7, 11:13, 13:13, 17:14, 20:16, 22:21, 23:23.

Az alapszakasz utolsó mérkőzésére készült a címvédő, akinek keretéből Bodnár Dorottya hiányzott sérülés, míg Kanizsai Dorottya betegség miatt. Ilyés Betti viszont már ott melegített a csapattal, ahogy Ali Skayhan is játékra jelentkezett. A már biztos harmadik Békéscsaba az ukrán, bosnyák és szerb légiósokat is soraiban tudó Jászberényt fogadta. A vendégek számára egy esetleges győzelem a biztos hetedik helyet jelentette volna.
Jó hangulatban kezdődött a mérkőzés, a hazai szurkolók a kisszámú, de annál lelkesebb jászberényi szurkolókkal vívtak hangpárbajt.

Nehezen lendültek játékba a csapatok, de a hazaiak eszméltek előbb és nagyobb sebességi fokozatba kapcsolva fokozatosan léptek el. Skayhan szépen mozgatta a csabaiakat, feladásaiból termeltek az ütők. 19:13-nál időt kértek a berényiek, de ez sem törte meg a BRSE lendületét, magabiztosan nyerték meg az első etapot Molcsányiék.

Remekelt a hazai csapat a 2. felvonás kezdetén, az amúgy roppant lelkes jászberényieknek csupán fellángolásai voltak. Aztán elég volt néhány hiba és vendégek feljöttek öt pontra. De Molcsányi, Skayhan és Soós fontos pontjaikkal hozta a második szettet a Csaba a főként nyitásban sokat rontó Jászberény ellen.

A harmadik szett elején beragadt BRSE, de gyorsan észbe kaptak Soósék, és sikerült fordítaniuk az eredményen. Kiegyenlített küzdelmet hozott ez az etap, a Jászberény a meccsben maradásért harcolt, a Csaba pedig a minél korábbi befejezésért. Kormos edző 11:13-nál kénytelen volt időt kérni, hogy felrázza tanítványait. Sikerült, ugyanis egy jó blokkot követően ismét a csapata birtokolta az előnyt. Szorosan tapadt vendéglátójára a Jászberény, s 23-nál utol is érte. Molcsányi labdája, majd Brezgun rontása után azért csak behúzta a játékot és a mérkőzést is a BRSE, így győzelemmel hangolt a rájátszásra, amely március 19-én kezdődik hazai pályán.

Kormos Mihály: — Másfél szetten keresztül jól játszottunk. Itt tartunk, még van egy hónapunk a negyeddöntőig, hogy tovább lépjünk és hosszabb ideig röplabdázzunk jól. Készülünk

Deme Gábor: — Annyit elértünk, hogy egy jó felkészülési mérkőzésre késztettük a Békéscsabát. Ahhoz, hogy egy Békéscsabát legyőzzünk, a nyitásban, a nyitásfogadásban javulnunk kell.