Hétvégi nagyüzem a BRSE utánpótlásban

Hétvégi nagyüzem a BRSE utánpótlásban

Két tornagyőzelem, érmek, és manó verseny

Nem unatkozott a BRSE utánpótlása az elmúlt hétvégén. Két nap alatt, több ezer leutazott kilométer, több mint 50 mérkőzés és egy seregnyi szép eredmény, érem, helyezés jellemezte a viharsarki lányok és edzőik teljesítményét. Az U21 és U17 korosztályokban országos döntőbe jutott csapatainkról már adtunk hírt, így az alábbiakban a további események beszámolót prezentáljuk:

Bem Kupa Nyíregyháza – OMB torna

Az U13-as korosztály Nyíregyházán járt, ahol két csapattal vettünk részt a jubileumi 30. Bem Kupán, amely egyúttal hivatalos OMB forduló is volt.

A BRSE1-es csapata ismét nem talált legyőzőre, Fésüs Zsóka lányai szettet sem veszítettek így a legutóbbi két ezüstérem után, ismét aranyéremmel gazdagodtak.

Fésüs Zsóka beszámolója

“Az Országos Mini Bajnokság nyíregyházi fordulóján már a csoportmérkőzéseken meggyőző játékot mutatott a csapat.
Sárospatak, Nyíregyháza Móricz, és a Miskolc 2 csapatát is 3:0-ra győztük le. A keresztjátékban aztán a Szolnok 1 gárdája következett, itt már a döntőbe kerülés volt a tét. A csapat nagyon motiváltan, esélyt sem adva az ellenfélnek 2:0 arányban diadalmaskodott. A döntőben aztán ismét a Nyíregyháza Móricz ellen kellett bizonyítani, és a nap legjobb játékával szettveszteség nélkül sikerült a tornát megnyerni.”

Eredmények

BRSE- Sárospatak 3-0
BRSE-Nyíregyháza Móricz 3-0
BRSE-Miskolc2 3-0
BRSE-Szonok1 2-0
BRSE-Nyíregyháza Móricz 2-0

A torna különdíjasa Radnai Lili lett.

A BRSE2 ezúttal Nagy Attila csapatából állt. A lányok a Szegeden elért negyedik helyezésük után itt elmaradtak az elvárásoktól. A torna nagy részében ijedten és tudásuk alatt játszottak, így meg kellett elégedniük a 7. helyezéssel.

Manó verseny Békéscsabán

Április végén, május elején kerül megrendezésre az Országos Mini Kupa, ahol az idei évben a legkisebb, azaz a Manó korosztályban is pályára lépünk csapatainkkal. Itt a 2008. január 1-je után született játékosok versenyezhetnek, s az egyesület hat csapattal készül megmérni tudását az ország többi gárdájával szemben.

Március 24-én, szombaton felkészülési mérkőzéseket játszottak a lányok, ahol ennek a versenynek az egyedi szabályai szerint gyakorolhattak. Az egyszettes, közel húsz perces mérkőzések igen hasznosak voltak mind a gyermekek, mind az edzők számára. Áprilisban még egyszer megismételjük ezt, hogy magabiztos játékkal indulhassanak a nagy megmérettetésre lányaink.

Csapatok

Evangélikus Piros: Szász Lívia, Egeresi Sára, Bali Boglárka, Kovács-Roszik Cintia, Barta Fruzsina, Kiss Nóra, Orosz Zsófia Anna
Evangélikus Zöld: Barta Flóra, Szerverényi Adél, Hajnal Napsugár, Kovács Réka, Kovács Nóra, Méhész Amira
Jankay Ibolya: Borbola Boglárka, Huszár Kamilla, Kocsondi Sára, Szabó Zsófia, Vavrek Borka
Jankay Rózsa: Baji Panni, Eitel Zsófia, Kovács Flóra, Szikora Rebeka, Tóth Anna, Vozár Tünde
Petőfi Eper: Jámbor Jázmin, Farkas Andrea, Szabó Mercédesz, Orvos Gréta, Hering Hanna
Petőfi Málna: Koncza Boróka, Balogh Adél, Kollár Kamilla, Pilán Gréta

U11-es tarolás Budapesten

U11-es csapataink Budapest felé vették az irányt, hogy egy rangos tornán mérjék össze tudásukat az ország többi kis röplabdásával.
Pelle Mira beszámolója:

“Hasznos felkészülési torna Budapesten. Vasárnap hajnalban 3 csapatunk indult útnak Budapestre, hogy részt vegyen a Vasas által rendezett 8 csapatos, U11-es meghívásos tornán. Sinkáné Kiss Anikó 1 (BRSE2) , míg Pelle Míra 2 csapattal (BRSE1 és BRSE3) képviselte az egyesületet a versenyen. Minden csapatnak 6 mérkőzése volt a nap folyamán, így pihenésre nem volt sok idő. A BRSE3 névre keresztelt, még kissé rutintalan csapat egész nap sok hibával, dekoncentráltan játszott, így csak szetteket sikerült nyerniük, mely a 8. helyre volt elég. A másik két csapat stabil és előremutató játékkal, vereség nélkül, egészen a döntőig menetelt, ahol egymással küzdöttek meg a legfényesebb éremért. A kevesebb hibával játszó BRSE1 2:0-ra győzte le a BRSE2 csapatát. Nagy megtiszteltetés volt 3 csapattal is részt venni egy ilyen színvonalas, remekül megszervezett tornán, mely hasznos felkészülés volt az egy hónap múlva rendezendő Országos Mini Kupára.”

BRSE1: Fekete Ramóna, Tóth Lilien, Csatári Zsanna, Lovas Noémi, Nánási Zoé
BRSE2: Liker Boglárka, Hermeczi Bernadett, Nagy Emese, Gajdács Lina, Kuba Boglárka, Makra Jázmin
BRSE3: Zöld Petra, Szikora-Pribojszki Petra, Matuska Orsolya, Szabó Nikolett, Boldis Natália, Erdélyi Dalma

Különdíjasok: Fekete Ramóna, Kuba Boglárka