Hírek a BRSE utánpótlás eredményeiről

Egy lépésre a döntőtől

BRSE-utanpotlasHétvégén Balatonfüreden lépett pályára az egyesület serdülő korosztályú csapata, az OSB elődöntőjének első fordulójában. A csabaiak az első mérkőzésükön a Szegediek ellen szép és magabiztos játékkal nyertek, majd következhetett a csoport rangadója a házigazdák ellen. A hullámzó mérkőzésen a BRSE kezdett jobban, határozott nyitásokkal és pontos alapjátékkal szerzett szettelőnyt. A hazaiak azonban megrázták magukat és ádáz csatában egyenlítettek, hogy aztán a harmadik szett ismét sima csabai sikert hozzon. a negyedik játékrészben érthetetlenül leblokkoltak a viharsarkiak, akik így simán bukták ezt a lélektanilag fontos szettet, amely kihatott a döntő játszmára is, így a Balatonfüred megérdemelten örülhetett a 134 perces csata végén. Nem maradt idő kesergésre, hiszen a következő meccset is a BRSE játszotta, ahol a Tatabánya az első szettben még jól tartotta magát, utána azonban érvényesült a papírforma, és magabiztos csabai siker született. Az elődöntő második fordulóját majd Békéscsabán rendezik március 25-én, ahol eldől, hogy melyik két csapat kvalifikálja magát a júniusi hat csapatos országos döntőre. A BRSE fiataljai jelenleg a döntőt érő második helyen vannak, de nem titkolt céljuk, hogy visszavágjanak a vereségért és csoportelsőként jussanak tovább.

Eredmények:

Békéscsabai RSE – Szegedi RSE 3-0 (11,14,18)
Békéscsabai RSE – Balatonfüredi RK 2-3 (14,-25,17,-13,-9)
Békéscsabai RSE – Tatabányai RSE 3-0 (22,13,14)

BRSE: Bagyinka Csenge, Juhász Réka, Moldován Viola, Lagzi Dóra, Tatár Gréta, Török Boglárka, Araczki Gyöngyvér, Kertész Petra, Szücs Gréta, Rády Boglárka, Feld Bettina, Fábián Kata, Veres Cintia, Boskó Ágnes. Edző: Nagy Attila

Nagy Attila: Két sima mérkőzés mellett, elvesztettünk egy szoros csatát, amelyet csak azért bánok, mert megvolt a lehetőségünk három szettben lezárni azt. Nem éltünk vele, és a Balatonfüred szépen játszva, megérdemelten győzött. Örülök ennek is, mert így kaptak a lányok plusz motivációt a visszavágóra.

Juniorjaink újabb két győzelme

Tovább robog a csabai junior csapat, hiszen a hétvégi duplafordulót két győzelemmel, 6-0-val hozták le lányaink.
Pénteken a nagyszerű erőkből álló MTK-t verte a BRSE. Az első szettben még remekül tartották magukat a fővárosiak, nagy csatára késztették a hazaiakat (27-25). Ezután fokozatosan vette át az irányítást a Csaba és lendült játékba, ekkor már könnyedén hozta 20-ra és 12-re a másodikat és a harmadikat.

Békéscsabai Röplabda SE – MTK 3-0 (25, 20, 18)

A vasárnapi Palota elleni összecsapásnak is hasonló volt a koreográfiája, mint a két nappal korábbinak. Az elsőt vért izzadva sikerült hoznia a csapatnak, aztán megnyugodtak és két könnyű játszmagyőzelemmel biztossá tette a BRSE, hogy egyenes ágon bejusson a májusi hatcsapatos fináléba.

Szombaton azért még egy nagy csata vár a Békéscsabai RSÉ-re a Gödöllő ellen, amely mérkőzés az alapszakasz elsőségről is szól majd!

Palota RC – Békéscsabai Röplabda SE 0-3 (-24, -18, -15)

Nagy sikerű BRSE mini és szupermini házibajnokság

Újabb nagysikerű házibajnokságot szervezett 21 csapat részvételével a Békéscsabai Röplabda SE az elmúlt hétvégén.

Szupermini 1. hely - BRSE - Erzsébethelyi 1. Szupermini korosztályban 12 csapat harcolt a végső győzelemért. A legjobb négy közé az Erzsébethelyi és a Petőfi legjobbjai jutottak. A finálét az Erzsébethelyi 1. nyerte, míg a dobogó további két fokára a nagyszerűen küzdő Petőfis gárdák léphettek fel.

Mini korosztályban két részre osztották a csapatokat a szervezők.

A 3-3 elleni versenyben az Országos Mini Bajnokságban szereplő csapataink szerepeltek, ahol a Fésüs Erzsébet edzette Erzsébethelyi I. végzett az élen a BRSE Pink és a második csapatok előtt.

A 4-4 ellni miniben is Erzsébethelyis siker született. A BRSE White futott be második helyen megelőzve a Petőfi gárdáját.

A háziverseny nagyszerűen szolgálta a mini csapatunk felkészülését a hétvégén Dunakeszin megrendezésre kerülő országos versenyre, illetve a március 4-5. Szeged Kupán való sikeres szereplést!

Végeredmény:
Szupermini:
1. BRSE – Erzsébethelyi 1. (Melis Zsófia, Tóth Lilien, Kuhn Alexandra, Katics Kitti, Bartolák Annabella)
2. BRSE – Petőfi 1. (Szkaliczki Viktória, Fekete Ramóna, Fürj Nóra, Nánási Zoé, Varga Noémi)
3. BRSE – Petőfi 2. (Csatári Zsanna, Lovas Noémi, Husvéth Fanni, Korcsok Karolina, Erdei Kinga)
4. BRSE – Erzsébethelyi 2. (Nagy Emese, Hermeczi Bernadett, Petrovszki Enikő)
5. BRSE Yellow (Tóth Adrienn, Tomasovszki Anna, Tuska Brigitta, Popa Gréta, Hajdú Réka)
6. BRSE – Erzsébethelyi 3. (Kuba Boglárka, Nagy Anna, Gajdács Lina)
7. BRSE – Jankay 2. (Jass Dorina, Litauszki Anna, Medgyesi Luca, Noveczki Janka)
8. BRSE – Jankay 1. (Steigerwald Kamilla, Szentesi Bettina, Vígh Enikő, Vozár Dominika)
9. BRSE – Petőfi 3. (Zöld Petra, Erdélyi Dalma, Matuska Orsolya, Fekete Boglárka)
10. BRSE Green (Gerlecz Panka, Szél Boglárka, Karancsi Dóra, Benkő Dorka)
11. BRSE Red (Lázár Kamilla, Schneider Vanessa, Vallernovics Anna, Majoros Boglárka)
12. BRSE – Erzsébethelyi 4. (Stefanik Nikol, Makra Jázmin, Tomasovszki Dóra, Lovász Hanna)

3-3 elleni mini verseny:
1. BRSE – Erzsébethelyi I. (Sinka Dalma, Tatár Noémi, Hunyadi Gréta)
2. BRSE Pink (Gabnai Regina, Radnai Lili, Ambrus Anna)
3. BRSE – Erzsébethelyi II. (Kucsera Jázmin,Gál Petra, Gazsó Szofi, Lakatos Luca)
4. BRSE Blue (Radnai Luca, Varga Csenge, Kerepeczki Hanna)

Mini:
1. BRSE – Erzsébethelyi „A” (Tóth Luca,Lantos Vivien, Ping Rézi, Leszkó Réka)
2. BRSE White (Endrődi Hanna, Fekete Gréta, Zahorán Zita, Oláh Zselyke, Oláh Eszter, Kruzslicz Violetta)
3. BRSE – Petőfi (Laurinyecz Lilla, Knyihár Boglárka, Harmati Helga, Valastyán Zoé, Sustik Barbara, Podmaniczki Virág, Benkó Dóra)
4. BRSE – Erzsébethelyi „B” (Baliga Lili, Matuz Melani, Zsikai Emma, Pap Edina, Csökmei Petra)
5. BRSE – Jankay (Árvay Kíra, Csicsely Eszter, Harangozó Liza, László Lili, Petró Panna, Péter Vivien)

4. hely a Gyula Kupáról

Fésüs Erzsébet gyermekcsapata 4. helyen végzett a nagy hagyományokkal rendelkező Gyula Kupa amatőr röplabda tornán. A csoportból még okos, taktikus játékkal bejutottak a négybe, de ott már a rutin döntött. A korábbi BRSÉ-t is megjárt játékosokkal teletűzdelt gárdák már túl nagy falat volt a fiataloknak, így meg kellett elégedniük az éremmentes pozícióval.

Nagyházi Dezső edzette serdülő csapatnak nem volt szerencséje, mert az idei első versenyükön felforgatott csapattal lassan lendültek játékba. A sorsdöntő összecsapáson csak pontaránnyal maradtak alul így nem jutottak a legjobb nyolcba.

Folytatás március 11-én Szarvason.