Hozta a kötelezőt a BRSE!

20151122 145703-cutTFSE – Linamar Békéscsabai Röplabda SE 0:3 (-12, -17, -23)

 

NB I-es női röplabda mérkőzés, Budapest, 100 néző. Vezette: Bátkai-Katona, Nagy L.

 

TFSE: Neizer, Ostorházi, Molnár, Tóth E., Takács B., Hegedűs. Csere: Szabó (liberó), Kriegel, Kiss V. Edző: Németh Lajos

 

Békéscsaba: Tálas, Soós, Matic, Ilyés, Clement, Bodnár. Csere: Szpin (liberó) , Nagy V. Edző: Sasa Nedeljkovic

 

Az eredmény alakulása: 1. szett: 3:8, 5:14, 8:20. 2. szett: 5:7, 10:19. 3. szett: 7:7, 15:15, 17:19.

 

Alapvető célkitűzés volt a bajnoki címvédő BRSE számára a veretlenség megőrzése, az egykor sikeresebb időszakokat megélő TF ellen. A vendégeknél ezúttal Ilyés kezdett Szakmáry helyett.

 

Bár az első pontot a TF szerezte, de a vendégek fokozatosan átvették a kezdeményezést és stabil előnyre tettek szert. Ebben a periódusban kiváló blokk teljesítmény és remek nyitások jellemezték a BRSE játékát, ezeknek is köszönhetően nem maradt el a szett győzelem.

 

Tanja Matic show vezette be a második etapot. A vendégek légiósa nyitott ászokat, illetve ütéseire sem volt ellenszere az egyetemistáknak, akik főleg a vendégek hibáiból gyűjtötték pontjaikat. Bár esett a színvonal, de csabaiak továbbra is domináltak. A TF csak kozmetikázni tudta az eredményt.

 

A harmadik szett sorozatos nyitásrontásokkal kezdődött, belealudt a mérkőzésbe a BRSE, ezt megérezve belelkesedett az ellenfél és komoly küzdelem alakult ki. A vendégeknek kapaszkodniuk kellett, de végül rutinjuknak köszönhetően eldöntötték a mérkőzést, így őrzik makulátlan mérlegüket és első helyüket a tabellán.

 

Németh Lajos: – Az első két szettben túlságosan is tiszteltük a bajnoki címvédő Békéscsabát, aztán a harmadikban már méltó ellenfelek voltunk.

 

Sasa Nedeljkovic: – Ezen a mérkőzésen a győzelem volt a legfontosabb, a többit felejtsük el gyorsan.