Hoztuk a kötelezőt, él a remény a négyesdöntőbe jutásra!

Linamar-Békéscsabai Röplabda SE – Mladost Zagreb 3:0 (10, 17, 19)

Maribor-MEVZAMEVZA CUP mérkőzés, Maribor, 100 néző.
V.: Schimpl, Juracek (szlovákok).

Békéscsaba: Szakmáry 6, Smirnova 9, Bodnár 4, Tálas 5, Soós N. 12,
Clement 12. Cs.: Szpin (liberó) , T. Matic 6, Nazarenko 2, Ludmán, Petrenkó.
Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.

Zagreb: Josipovic 4, Luketic 11, Kulic 8, Bozic 4, Lada 1, Vrbanc 3.
Csere: L. Matic (libero), Strunjak 5, Butigan. Edző: Sasa Ivanisevic.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 6:5, 16:8, 21:9. 2. szett: 7:2, 16:9, 21:15.
3. szett: 6:1, 18:10, 22:15.

Csak a kötelező győzelem esetén maradt esélye a Békéscsabának a Final Four-ba jutásra, azonban még így is a Vasas kezében maradt a döntés, hiszen ha a fővárosiak győzelemmel abszolválják csütörtöki, Olomoucz elleni találkozójukat, akkor ők jutnak a négyesdöntőbe, míg BRSE lemarad onnan.

Álmosan csordogált a találkozó, míg a magyar bajnoki címvédő elérte az üzemi hőfokot és fokozatosan juttatta érvényre nagyobb tudását. Bodnár nyitás sorozata, Szpin Renáta mezőnymunkája biztos előnyt eredményezett, a végén már csak annyi kérdés maradt, hogy a horvátok elérik-e a tíz pontot.

A második szettben sem emelkedett sokat a színvonal, a csabaiak annyit hoztak, ami a biztos vezetéshez kellett, a Mladost Zagreb minimális ellenállást tudott csak kifejteni. A hűvös csarnok csendjét csak a csabai szurkolók szórványos tapsa törte meg. Magabiztosan nyerte az etapot a BRSE.

A harmadik játékrészben a csabai cserejátékosok is lehetőséget kaptak, de ez sem változtatott a játék képén, a horvátok kozmetikázták ugyan a nagy különbséget, azonban a biztos BRSE győzelmet nem veszélyeztette mindez.

Mestermérleg

Sasa Nedeljkovic: – Kontroll alatt tartottuk a teljes mérkőzést, jó nyitásokkal és mezőnymunkával győztünk a lelkes horvátok ellen.

Sasa Ivanisevic: – Ellenfelünk egy nemzetközi porondon is ismert, remek játékosokkal felálló együttes. Sokat kell még fiatal csapatomnak dolgozni hozzá, hogy erre a szintre jussunk.