Hoztuk a kötelezőt!

vsPalotaRSCLinamar – Békéscsabai RSE – Palota RSC 3:0 (12, 5, 11)

NB I-es női röplabda mérkőzés. Békéscsaba, 650 néző. Vezette: Pőcze, Mezei.

Békéscsaba: Petrenkó, Ludmán, Matic, Csengeri, Clement, Bodnár. Csere: Szpin (liberó), Godó. Edző: Sasa Nedeljkovic

Palota: Nyuka, Oláh, Király, Cirkov, Hadnagy, Lászlop. Csere: Vígh. Edző: Fekete Krisztina

Eredmény alakulása: 1. szett: 7:4, 18:10. 2. szett: 11:2, 20:4. 3. szett: 10:4, 19:9.

A találkozó előtt hangsúlyozták a csabaiak, hogy nem veszik félvállról a sereghajtó elleni találkozót. A maximális tiszteletet meg is adta az újoncnak a BRSE, hiszen ugyanolyan lelkesedéssel és akarattal harcoltak a pontokért, mint nagyobb nevű riválisaik ellen.

Petrenkó Brigitta kiválóan irányított, Tanja Matic bombáira pedig nem volt ellenszere a vendégeknek, így viszonylag hamar jelentős különbség alakult ki a felek között, amely megmaradt a játékrész végéig.

A második szettben még egy lapáttal rátett a bajnoki címvédő. Ekkor az önbizalmát elvesztő Palota nem tudott markáns ellenállást kifejteni, tetszés szerint érték el pontjaikat Ludmán Rékáék. Mindössze öt pontot engedélyezett ellenfelének a Békéscsaba.

A harmadik etap is hasonló koreográfia szerint zajlott. Már a szett elején jelezte a BRSE, hogy gyorsan le kívánja zárni a mérkőzést. Bodnár Dorottya centertámadásai élményszámba mentek, a közönség pedig a végén megszokott koreográfia szerint, felállva várta a mérkőzéslabdát.

Alig egy óra alatt győzött tehát a bajnoki címvédő, amelyben a kulcsjátékosok egy része ezúttal pihenőt kapott Sasa Nedeljkovic vezetőedzőtől. Mindkét csapat megtapsolta a lelkes és szép számú publikumot, majd pedig közös kép is készült, bátorítván az újoncot, illetve emlékezve arra, hogy a most a Bajnokok Ligájában szerepelt BRSE, nem felejtette el, hogy néhány éve még a kiesés elkerülése ellen küzdött.

Mestermérleg:

Sasa Nedeljkovic: Az elmúlt időszakban komoly terhelést kapott a csapat és több rangadót is vívtunk, így most lehetőséget tudtam adni azoknak a játékosoknak is, akik edzésen jól teljesítenek, de mérkőzésen kevesebb lehetőséget kaptak.

Fekete Krisztina: Nincs egy súlycsoportban a két együttes, de azért a második szettben nagyobb ellenállást kellett volna kifejtenünk. Sokat kell még fejlődnünk.