Ifi és junior csapatunk is készül az országos döntőkre

Országos Ifjúsági Bajnokság döntő – Nyíregyháza

OIB csapat smMinden héten háború, az ismert film címe. A BRSÉ-nek most ezt kell megélni hétről hétre, hiszen május elejétől június közepéig minden egyes hétvégén valamely korosztályunk megy csatába, az országos fináléba.

Minik és szuperminik már három érmet nyertek idén, most az ifiken a sor.

Magyarország hat legjobb ifjúsági csapata péntektől Nyíregyházára veszi az irányt, hogy eldöntsék ki is a legjobb hazánkban idén.

A Békéscsabai RSE szépen lassan állt össze az év folyamán, hiszen három csapattól, edzőtől érkeztek a játékosok. A gárda magját Tóth Gábor edzette röplabdások alkotják, de itt szerepel a felnőttben pallérozó Petrenkó, Glemboczki páros is, valamit Nagy Attila serdülői egészítik ki a keretet.

Nagyon kiegyenlített a mezőny, sok jó csapattal. Nehéz megjósolni a dobogósokat is nem, hogy a végső győztest. A BRSE természetesen érmet szeretne nyerni a nyírségi fővárosban, persze minél fényesebbet.

Pénteken 10 órakor a UTE ellen lépnek parkettre lányaink, majd 16 órakor a házigazda ellen játszunk. Szombaton a keresztjátékok és az elődöntők következnek, reméljük a Békéscsabával, míg vasárnap a helyosztókkal fejeződik be a verseny.

Felkészülési tornán jártak a juniorok

Nyíregyházi torna smNyíregyházi szervezésben vasárnap került sor az utolsó junior felkészülési tornára az országos döntő előtt. Négy csapat részvételével folytak a küzdelmek, ahol valamennyi mérkőzésen három szettet játszottak a csapatok.

A csabai lányok a torna második mérkőzésén léptek parkettre először az újpesti fiatalok ellen. A rendkívül lelkesen röplabdázó, helyenként remekül szerváló UTE megnehezítette a viharsarkiak dolgát. A meccs krónikájához tartozik, hogy ekkor a BRSE is az ifjúsági csapatával játszotta végig az összecsapást, a még serdülő korú Bagyinka Csenge irányításával.

BRSE-UTE 2:1 (16; -20; 14)

Egyetlen meghatározó játékosát (Pekárik Esztert) hagyta csak otthon apróbb sérülés miatt Kőnig Gábor a Vasas trénere. A másik oldalon Tóth Gábor is kénytelen volt nélkülözni Szpin Renátát, aki a felnőtt válogatottal készül a világbajnoki selejtezőre. Egész mérkőzést kiegyenlített küzdelem jellemezte, igaz a színvonal hullámzó volt. A két éremesélyes csatájából a Vasas jött ki jobban egy nagy hajrát követően.

Vasas – BRSE 2:1 (20; -18; 23)

Utolsó találkozón a házigazdákkal mérkőztek lányaink. Egy simán megnyert etap után állva hagyta a nyírségi együttes csapatunkat. Újra szóhoz jutottak a fiatalok, de már csak kozmetikázni tudtak az eredményen. A harmadik felvonásban gyorsan magukhoz ragadták a vezetést és a kezdeményezést Ludmánék, egy apró megingás kivételével gond nélkül abszolválta a szettet, ezzel együtt a győzelmet a Csaba.

Nyíregyháza – BRSE 1:2 (-18; 14; -19)

Békéscsabai RSE harmadik helyen végzett rosszabb szettarányának köszönhetően, hiszen három csapat is két győzelemmel, és egy vereséggel állt a nap végen.

Tóth Gábor edzői értékelése: Időben érkezett a figyelmeztetés, inkább most jöjjenek ki a hibák, ne az országos döntőkön. Éreztük Szpin Reni hiányát, Ő egy igazi vezér, azonban ez nem lehet kifogás, egységenként többet kell vállalnunk. Természetesen voltak pozitív elemek is a játékunkban, amiket tovább kell erősíteniük. A meccshiány érződik, éles helyzetekben jobb döntéseket kell hoznunk. A sorsunk mindig a mi kezünkben van.