Irány a Magyar Kupa döntő!

Irány a Magyar Kupa döntő!

Kedden a Magyar Kupa elődöntő visszavágója következik.

Gyönyörű mérkőzéssel zárta le a múlt heti erőltetett menetet a Linamar – Békéscsabai Röplabda SE bajnoki és kupa címvédő együttese. Alberto Salomoni csapata a bajnokságban előbb egyik legnagyobb riválisa ellen aratott nagyszerű győzelmet, majd az MK elődöntőt is sikerrel vívta meg, hogy aztán szombaton este a Fatum Nyíregyházát verő 1.MCM-Diamant Kaposvári Egyetem otthonából is győzelemmel távozzon.

A bajnokságban aratott újabb győzelemmel gyakorlatilag már csak matematikai esély van arra, hogy ne az első két helyen végezzen a csapat az Extraliga alapszakaszának végén, így a biztos elődöntős pozíció a következő bajnoki mérkőzésen már el is dőlhet a BRSE számára. Mielőtt arra a mérkőzésre sor kerülne (melyet egyébként a sorsolás szeszélye folytán szintén a Jászberénnyel kell megvívni), előbb még a Magyar Kupában vár egy rendkívül fontos mérkőzés Molcsányi Ritáékra, hiszen kedden este a Jászberény VT érkezik a Viharsarokba.

Az első mérkőzésen, Jászberényben aratott 3-1-es sikerével egyetlen lépésre került a címvédő a döntőtől, a Deme-csapat már csak aranyszettben juthatna be a fináléba, míg a csabaiak már két szett megnyerésével is biztosíthatják a helyüket. A Jászberény a bajnokságban az UTE vendégeként egy döntő szettes mérkőzésen szenvedett vereséget legutóbb. Minden bizonnyal nem feltett kézzel lépnek majd pályára kedden este, hiszen mindent egy lapra kell feltenniük, ha döntőt szeretnének játszani. BRSE lassan négy éve veretlen hazai pályán magyar csapat ellen, és biztosra vehetjük ezt a sorozatot továbbra is életben szeretné tartani a kupa címvédője. Sorozatban a harmadik Magyar Kupa döntőjét szeretné játszani a csapat, és csakúgy mint tavaly, idén is a címvédés a cél, éppen ezért az elődöntő sikeres megvívása kötelező feladat Dobi Edináéknak!

A mérkőzés február 20-án kedden, 18.00 órakor kezdődik a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban, jegyek elővételben a www.tixa.hu/brse oldalon, és az Andrássy úti SportCorner áruházban kaphatóak.

Szurkoljuk ki közösen a döntőbe jutást! Hajrá BRSE!