Jászberényben folytatja a BRSE

jászberényben kEzen héten a harmadik mérkőzésére készülhet a Linamar – Békéscsabai Röplabda SE együttese, hiszen szerdán a Challenge Kupában a Gödöllőt, míg pénteken a bajnokságban a Palota csapatát fogadták a csabai sportcsarnokban. A heti száz százalékos mérlegüket vasárnap Jászberényben kell megőrizni, s ez a feladat talán még nehezebbnek ígérkezik mint a szerdai derbi a Teva ellen. A bajnokcsapat győzelmi sorozata nagy áldozatok árán született meg, hiszen Kormos Mihály csapata sérültek és betegek hadát sorakoztatta fel az elmúlt hetekben, s a vasárnapi találkozó sem lesz kivétel. Ennek ellenére a csabaiak töretlen akarattal készültek a héten, s fogadkoznak, a Jászberény ellen is tudásuk legjavát nyújtják majd. Erre szükség is lesz, hiszen az ellenfél egyre jobb formában röplabdázik, az idegenlégiósaik jó elegyet alkotnak a hazai maggal, s hogy mennyire komoly erőket tudnak felvonultatni, arról a Vasas, vagy az UTE ellen szerzett pontjaik árulkodnak.

Kormos Mihály: “Az idei bajnokság meglepetéscsapatának gondolja mindenki a Jászberény gárdáját, mely nem is igazán meglepetés számomra, hiszen tudatosan építkeztek évek óta. Saját nevelésű játékosokat csábítottak vissza, s nyerték meg az NB2-t. Újabb NB1-ben edződött komoly sportolók (Kriegel, Lékó) döntöttek úgy, hogy hazaköltöznek, és a jászságiaknál folytatják újra pályafutásukat. Azzal, hogy két bosnyák és egy ukránt igazoltak, egyértelművé tették, legjobb négy közé szeretnének jutni a bajnokságban. Az élcsapatokat is megszorongatták már idén. A Vasas és az UTE is 3-2-re tudta csak legyőzni a JRK-t, és hatalmas bravúrt értek el a TF otthonában aratott 3-1-es győzelmükkel.

Rengeteg előnye van a hazaiaknak. Nagy tapasztalattal rendelkező edzőpáros (Deme-Litkei) vezeti ellenfelünket. Szurkolótáboruk az egyik legjobb a bajnokságban, természetesen a miénk után. Ahogy hallottam csabaiak is nagy tömegben készülnek a mérkőzésre utazni. Szükségünk is lesz rájuk! A védekezésüket nagyon magas szintre emelték, mely komolyan megnehezíti a gárdák dolgát.

Az egyik legnehezebb idegenbeli bajnoki mérkőzésünk lesz idén. Felkészülésünk alatt még a nyáron legyőztük őket, de nagyon-nagyon meg kellett izzadnunk a sikerért (2-1), azóta csak erősödtek. Izgalmas, nagy csatára számítok.”