Jászberényben vívja első felkészülési találkozóit a BRSE

20160825 183704-cutAz alapozás 7. hetében jár a Békéscsabai Röplabda SE, a bajnoki címvédő pénteken este és szombat délelőtt játssza le első edzőmérkőzéseit.

Mindössze 9 játékossal indul útnak Jászberénybe Sasa Nedeljkovic együttese, hiszen Tálas Zsuzsa, Molcsányi Rita és Szakmáry Gréta a nemzeti csapattal készül a közelgő EB selejtezőkre, így vannak olyan posztok, ahol mindössze egyetlen játékos áll rendelkezésre. Ilyen például az irányító poszt, ahol a mindössze 16 éves Petrenkó Brigitta bizonyíthatja majd tehetségét.

A túloldalon is lesznek hiányzók, de ebben a fázisban még nem a játék minősége és eredmény a lényeg, hanem, hogy mérkőzés körülmények között is megpróbálják visszaadni az eddigi edzéseken gyakoroltakat.

A gárda felkészülése a megfelelő ütemben halad, bár az utánpótlás és felnőtt válogatottak programjai miatt szinte minden héten más létszámban zajlott a munka, ami nem könnyítette meg a szakmai stáb dolgát.

Körvonalazódik a felkészülés további menetrendje is. Jövő héten a Nyíregyháza csapatával mérkőznek meg Szpin Renátáék két alkalommal Békéscsabán, zárt kapus találkozókon, majd szeptember 23-án Lugosra utazik az együttes, ahol a hagyományos felkészülési seregszemlét rendeznek, román, bolgár és szerb csapatok részvételével.

Nem kell már sokat várni a hazai bemutatkozásra sem. Szeptember 30-án és október elsején lép pályára az új csapat a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban, ahol nemzetközi tornát rendez a klub, melynek végleges menetrendjét hamarosan nyilvános lesz.