Kaposváron hagyott két pontot a BRSE

1.MCM Kaposvári Egyetem – Linamar-Békéscsabai Röplabda SE 3:2 (-23, 18,-13, 21, 13)

Kaposvár, 200 néző. Játékvezetők: Szabó P., Dr. Árpás

1.MCM Kaposvári Egyetem: Jenei 3, Rák 5, Szívós 11, Horváth 14, Szombathelyi 19, Harmath 12. Csere: Csitári (libero), Pintér 1. Edző: Mészáros Péter

Linamar-Békéscsabai RSE: Bagyinka 5, Soós 22, Bodnár 6, Radonjic 17, Molcsányi 12, Clement 16. Csere: Szpin (libero), Nagy 1. Szakmai-igazgató: Kormos Mihály

Remek formában lévő Kaposvárhoz utazott a csabai egylet. A hazaiak nagyszerűen kezdték a 2015-ös évet, hiszen Jászberényben nyertek könnyedén, mellyel nagy lépést tettek a negyeddöntőbe jutásért. A BRSE nem a legjobban indította a januárt, ráadásul sérülések és betegségek is tizedelték a gárdát.

Alison Skayhan sérülése szépen gyógyul, de még nincs bevethető állapotban, így a karmesteri pálca újra a fiatal Bagyinka kezébe került.

Az első játszmát mindkét csapat óvatosan, sok hibával kezdte. Fej-fej mellett haladtak, majd a Csaba picit meglépett, de 23-23-nál ismét egyenlő volt az állás. Molcsányi vezérletével jól összpontosítottak a kék-fehérek, és vezetéshez jutottak.

Folytatásban továbbra is szétesően játszott a viharsarki egylet. Rengeteg pontot ajándékoztak az egyre nagyobb önbizalommal röplabdázó hazaiaknak, akik 16-nál megléptek, és remek produkcióval egyenlítettek.

Végre az igazi arcát mutatta a Békéscsaba. Ellenállhatatlanul támadtak, stabilan védekeztek, és áthatolhatatlan sáncot húztak fel, mellyel nem tudtak mit kezdeni a somogyiak. Már 16 ponttal is mentek Soósék, de itt kicsit megtorpantak, és ismét lankadt a koncentráció, mely következtében a nagy különbség ellenére ismét játékba hozták a Kaposvárt. Ezt a szettet 13-ra nyerte a BRSE.

Negyedikben a hazaiak vették kezükbe az irányítást. Már az elején megléptek 5-6 ponttal. Bodnárék próbáltak feljebb kapaszkodni, de mikor látó közelbe kerültek ismét egy hibával segítették az egyetemistákat, akik fegyelmezett játékkal egyenlítettek.

A mindent eldöntő játszmában is tartott a kaposvári csoda. 8-3-nál cseréltek térfelet a felek. Utolsó szalmaszálba próbáltak kapaszkodni a csabaiak, de már csak megközelíteni tudták az önfeláldozóan küzdő somogyiakat.

Kormos Mihály: Sajnos sokan nyújtottak ma gyenge produkciót, mely vereséget eredményezett. Ezzel a játékkal a Miskolc ellen is nehéz lesz vasárnap. Remélem, összekapjuk magunkat addigra.