“Kedvenceink kedvencei” – Soós Niki, a kapitány

Sorozatunkat Soós Nikivel folytatjuk. Cikkünkből megtudhatod, hogy mivel tölti legszívesebben szabadidejét a csapatunk kapitánya, hogyan emlékszik vissza első békéscsabai napjára és melyik a legemlékezetesebb mérkőzése a BRSE színeiben. A két diplomával rendelkező játékos már a kilencedik idényét kezdte meg Békéscsabán, és szeretne a Bajnokok Ligájában is sikeres lenni a klubbal.

Niki-KKMezszám: 11

Becenév: Niki

Válogatottság: 35-szörös utánpótlás

Nemzetiség: magyar

Születési idő: 1988.10.17

Magasság: 185 cm

Súly: 77 kg

Kedvencek

Szín: szürke, fekete, fehér

Film: Goodwill Hunting, illetve Guy Ritchie filmjei, azok közül is talán a “A Ravasz, az Agy, és a két füstölgő puskacső” a kedvencem.

Könyv: Nagyon szeretek olvasni, így nehéz kedvencet válasszak, de a Harry Potter könyveket és Dan Brown könyveit választom.

Étel: rakott krumpli

Ital: Boraqua ásványvíz

Sportoló: Malgorzata Glinka, lengyel röplabdázó, aki pályafutása során sok neves európai klubban játszott. 2003-ban az Európa Bajnokság elődöntőjében 41 pontot ütött a németek ellen, és az Ő pontjával nyerték meg a találkozót is.

Idézet: “Nem az számít, mekkorát ütsz, hanem hogy mennyi ütést állsz ki, mikor talpon kell maradni. Bírni kell a pofont és muszáj menni tovább.” Rocky

Hobby: Szerencsésnek mondhatom magam, mivel a munkám egyben a hobbim is, így szabadidőmben is sokat foglalkozom a röplabdával. Emellett szeretek főzni, új ételeket kipróbálni, kávézókba járni. A mérkőzésekre menet a hosszú buszutakat legszívesebben olvasással vagy filmnézéssel töltöm. Amennyiben lehetőségem adódik rá, mint minden nő én is szívesen vásárolok, magamnak és a szeretteimnek egyaránt.

Példakép: Szüleim, mind a magánéletben, mind a karrierépítésben olyan példát állítanak elém, amelyet követni igyekszem.

Legemlékezetesebb meccsem: Pályafutásom során sok emlékezetes mérkőzést játszottam, azonban a legkedvesebb emlékem máig a TF elleni, mindent eldöntő ötödik mérkőzés maradt, ahol a döntő szettben szinte vert helyzetből, 14:10-ről sikerült megnyernünk a mérkőzést, és kiharcolni a bronzérmet, a klub első bajnoki érmét.

Szurkolóink kérdezték

Mik a terveid a sportpályafutásod befejezése utánra?

Most úgy érzem, hogy a röplabda kitölti az életem, és még egy darabig erre szeretnék koncentrálni. Sportpályafutásom befejezése után a gazdasági szektorban helyezkednék el, Édesanyám nyomdokaiba lépve könyvelőként. Emellett terveim között szerepel, a továbbtanulás is, szeretném magam könyvvizsgálóvá továbbképezni.

Milyen végzettségeid vannak?

A Szent István Egyetem-Egészségtudományi Karán szereztem diplomát egészségturizmus szakon, illetve később a Gazdasági Karon pénzügy-számvitel szakon is.

Amikor visszagondolsz az ELSŐ csabai napodra, mi jut eszedbe először?

Kilenc éve már, hogy először jöttem Békéscsabára. Édesapámmal, szinte még gyerekként. Elképesztően izgultam, hogy milyen lesz az önálló élet, és hogyan fognak fogadni az új csapattársaim. Akkor nem gondoltam volna, hogy majd egyszer ilyen sikereket érünk el, és hogy otthonomnak fogom tekinteni a várost, de nagyon örülök, hogy így alakult.

Mi az amit el szeretnél érni pályafutásod során?

Rengeteg dolgot elértem már amit szerettem volna, de egy sportoló sosem elégszik meg… Mivel a sérülésem miatt nem tudtam pályára lépni a Bajnokok Ligájában ez még egy olyan álmom, amit szeretnék valóra váltani. A BRSE színeiben a BL csoportkörbe jutással, feltehetném a koronát pályafutásomra.

A “Kedvenceink kedvencei” további részei

Petrenkó Brigi

Tálas Zsuzsi

Szpin Reni

Soós Niki

Tanja Matic

Ludmán Réka