Kupaszerda – Újpesten a négy közé kerülés a tét!

A LINAMAR Békéscsabai Röplabda SE csapata múlt héten két kőkemény rangadót játszott, felemás eredménnyel, hiszen  idegenben nyerni tudott, míg hazai pályán vereséget szenvedett két legnagyobb riválisa ellenében. Ahogyan az lenni szokott, ezúttal sincs idő sebeket nyalogatni, hiszen a bajnokik után ismét kupamérkőzés következik, az idei kiírás egyik legfontosabb találkozója, a negyeddöntő. A sorsolás a nem kiemeltek közül a lehető legerősebbet sodorta a bajnokcsapat útjába, a nyáron több játékost igazoló, az egyik legnagyobb költségvetéssel rendelkező fővárosi klubot az UTE-t. A több  békéscsabai vonatkozású játékost is a soraiban tudó lila fehérek jó formában röplabdáznak a bajnokságban, a kezdeti bizonytalankodás után szépen csendben felkúsztak a dobogósok mögé a bajnoki tabellán, legyőzték hazai pályán a Vasast is, így Kormos Mihály csapatának bizonyára nem lesz könnyű dolga a szerdai, fővárosi találkozón. A két csapat a bajnokságban már találkozott egymással, akkor a viharsarokban 3-0-ra tudott nyerni a BRSE.  A kupacsata első felvonása Budapesten lesz, így talán a csabaiak vannak könnyebb helyzetben, hiszen egy esetleges jó eredménnyel nyugodtabban készülhetnének a hazai visszavágóra, ahol minden bizonnyal nagyszerű közönségük telt házat varázsolna, hogy így segítse be a klubot a kupadöntőbe.

Kormos Mihály: “Sajnos a Gödöllő ellen nem sikerült itthon tartani a 3 pontot, de ennyi hibával nem is érdemeltünk győzelmet. Reális eredmény született. Nem volt húzóember a csapatban, nem tudtunk élni az ellenfél hibáiból. Közepes teljesítményt nyújtott mindenki, ami nem volt elég a Pest megyeiek ellen. Ezzel el is úszott az alapszakasz-győzelem. Törekszünk, hogy a hátralévő mérkőzéseinkből minél többet megnyerjünk, és minél előkelőbb pozícióba kerüljünk a rájátszás előtt.

December hónap legfontosabb mérkőzései következnek az Újpest elleni rangadóval. Szeretnénk bejutni az elődöntőbe, de ugyanez a célja a remek formában röplabdázó ellenfelünknek is. Nagy önbizalommal játszanak, hiszen hónapok óta nem kaptak ki, mindössze a Gödöllő tudta kétvállra fektetni őket, illetve mi a csabai összecsapáson. Kicsit próbálunk frissíteni, és olyan eredményt elérni, amellyel esélyünk lesz a jövő heti hazai mérkőzés előtt elérni kitűzött céljainkat. “

A mérkőzés december 10-én, 18,00 órakor kezdődik Budapesten, a Megyeri Úti Tungsram Csarnokban.

szünet