Legjobb 4 közé jutott a BRSE a Magyar Kupában!

1934541 922986647793039 9177425518874937823 n

TEVA – Gödöllői RC – LINAMAR-BÉKÉSCSABAI Röplabda SE 1:3 (15, -16, -16, -16)

Magyar Kupa női mérkőzés a legjobb négy közé jutásért, 2. találkozó. 300 néző. V.: Mezei, Tillmann.

Gödöllő: Nagy K., Stefanik, Széles, Kalotai, Szabó A., Takács. Cs.: Bánlaki (liberó), Szabó B., Hornok, Csengeri, Halla. Vezetőedző: Horváth András.

Békéscsaba: Clement, Fábián, Matics, Bodnár, Soós N., Korniss. Cs.: Szpin, Molcsányi (liberók), Tálas, Szakmáry. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.


Az eredmény alakulása. 1. szett: 5:4, 11:5, 16:7, 22:1, 24:15. 2. szett: 2:5, 5:10, 5:17, 11:21, 16:24. 3. szett: 5:5, 10:11, 11:15, 13:18. 4. szett: 7:8, 13:17, 14:19, 15:21.

A vendégeknek két szett is elegendő lett volna a továbbjutáshoz, de mégis kisebb meglepetést keltett Szasa Nedeljkovics döntése, hogy a két Európa-bajnokságot megjárt játékost, Tálas Zsuzsannát és Szakmáry Grétát nem küldte pályára az első szettben. Tálast Fábián Fanny, Szakmáryt a nagyon fiatal Korniss Ildikó helyettesítette, míg a liberó posztján Szpin Renáta szerepelt. Talán éppen emiatt felbátorodva a gödöllőiek nagyon vehemensen kezdtek és igyekeztek kihasználni a csabaiak enerváltságát. Magabiztosan játszott és vezetett a TEVA, nem véletlen, hogy Szasa Nedeljkovics kétszer is időt kért, de hiába, már nem sikerült megmenteni az első játszmát, azt a valóban remekül röplabdázó hazaiak nyerték.

A második játszmában azután ismét a „klasszikus” hatos nézett farkasszemet Horváth András lányaival. Tálas el is kezdte osztogatni a labdákat, középen pedig Clement kiválóan blokkolt. Alaposan állva hagyta ellenfelét a Békéscsaba, a gödöllőiek leragadtak öt pontnál, nem volt ellenszerük, a BRSE pedig a már megszokott játékát hozva, az első játszma kellemetlenségeit elfeledve kiegyenlített.

A harmadik játszma hatalmas csatát hozott, érezhető volt, hogy a Gödöllő a meccsben maradásért küzd. Tapintható volt a feszültség, a játékvezetőknek többször kellett magukhoz rendelniük a csapatkapitányokat, hogy rendre utasítsák a feleket.

A negyedik felvonásban sem csökkent a tempó, és nem zajlott nyugodtabb mederben a találkozó, a folyamatosan reklamáló Széles Petra sárga lapos figyelmeztetésben részesült. A gödöllőiek most már a becsületükért játszottak, hogy ha a kupától már el is búcsúznak, legalább a mérkőzést ne veszítsék el. Még egyszer nem esett ugyanabba a hibába a Csaba, mint az első játszmában, tovább növelt a tempón és ellenfelének ezúttal is csak tizenhat pontot engedélyezve nyerte meg a játszmát és kettős győzelemmel, 6:1-es összesítéssel jutott a négy közé.

Szasa Nedeljkovic: – Tudtuk, hogy a gödöllőiek az első pillanattól kezdve igyekeznek majd megnyitni minket, de sajnos az elején így sem tudtunk ez ellen mit tenni. Azonban számunkra a második játszmától kezdődött igazán a meccs, az az igazi csapatunk és a játékunk. Egy pillanatig sem volt kérdéses a győzelmünk és a továbbjutásunk, de még sokat kell dolgoznunk ahhoz, hogy még magasabb szintre jussunk.