Magabiztos BRSE győzelem!

Linamar – Békéscsabai Röplabda SE—Albrecht Miskolci VSC-MISI 3:0 (20, 9, 11)

NB I-es női röplabdamérkőzés, Békéscsaba, 600 néző. V.: Bátkai-Katona Ágnes, Vígh Andrea.

Békéscsaba: Bagyinka 4, SOÓS N. 15, Bodnár 1, RADONJICS 14, Molcsányi 6, CLEMENT 10. Cs.: Szpin (liberó), Nagy V. 4, Gyenge, Kanizsai. Szakmai igazgató: Kormos Mihály.

Miskolc: Csarkó 1, Kiss E., Szabó B. 1, Kovács E. 6, SZAJKÓ 7, Sitkey 3. Cs.: Nagy Zs. (liberó), Bertók 1, Szilvási 1, Kocsis Zs. 1, Demkó. Edző: Toma Sándor.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 0:3, 7:6, 8:9, 15:12, 15:14, 18:14. 2. szett: 6:1, 6:4, 11:4, 16:5. 3. szett: 0:1, 5:2, 6:5, 12:6, 18:7.

Nehézkesen indult a 2015-ös esztendő a BRSE számára, legutóbb Kaposváron hagytak pontokat Soósék. Aggodalomra azonban semmi gond, hiszen az alapszakasz harmadik helye csaknem biztos volt, míg a lényegi kérdések a rájátszás során dőlnek el.

Sok hibával kezdődött a találkozó, a lelkes miskolci csapaton érződött, hogy nem feltett kézzel érkeztek. A vendégek játékosai nagy lelkesedéssel vetették magukat a küzdelembe, nem ismertek elveszett labdát, remekül védekeztek, és még hatékony támadásokra is futotta erejükből. A játékrész közepén aztán rátett egy lapáttal a BRSE és 3-4 pontos előnyre tett szert, amit végig megtartott.

A második etapban már az elejétől koncentrált játékot mutatott be a Békéscsaba, szép megoldásoknak tapsolhatott a nagyérdemű. A miskolciak visszaestek, bár Toma Sándor időkérésekkel, cserékkel próbált frissíteni, de eredménytelenül. Így könnyen alakította 2:0-ra az eredmény a pályaválasztó.

A harmadik szett elején ismét jobb védekezést mutatott be a Miskolc, így szorosan kezdődött a játék. Az első technikait követően azonban visszaállt a rend, fokozatosan elhúzott a bajnokcsapat, lélegzethez sem hagyták jutni a borsodiakat, így végül könnyű győzelmet arattak alig egy órányi játék után.

A három pontot érő győzelem szinte biztossá tette a BRSE harmadik helyét az alapszakaszban, amelyből még két forduló van hátra. A csabai lányok legközelebb február 22-én lépnek pályára hazai pályán, akkor a Jászberény gárdája lesz az ellenfél.

Mestermérleg

Kormos Mihály: — Minimális célkitűzésünket elértük, függetlenül az alapszakasz két utolsó fordulójától a harmadik helyen zárunk. Hét kemény hét következik a negyeddöntőig, amire nagyon felkészülünk.

Toma Sándor: — Egységesen és stabilan játszott a Békéscsaba, nem vagyunk velük egy kategória. Amit tudtunk, megtettünk. Az első szettben jól játszottunk.