Magabiztos győzelem, gáláztak a csabai fiatalok!

team 41Linamar-Békéscsabai RSE—1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 3:0 (15, 10, 9)

Röplabda NB I-es női mérkőzés. Békéscsaba, 400 néző. V.: Halász, ifj. Szabó.

Békéscsaba: NAGY V., Soós, SZAKMÁRY, Clement, Tálas, Matics. Cs.: Molcsányi, SZPIN (liberók), Ilyés, FÁBIÁN, Korniss, Kanizsai. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.

Kaposvár: Pedranzini, Szívós, Szombathelyi K., Jenei, HORVÁTH A., Jezerniczki. Cs.: Csitári, Fáth (liberó), Rák. Vezetőedző: Mészáros Péter.


Az eredmény alakulása. 1. szett: 5:3, 11:5, 18:13. 2. szett: 6:1, 10:4, 17:8. 3. szett: 5:2, 11:7, 16:7, 20:8.

A decemberi erőltetett menet csúcspontjaként a csütörtöki CEV Kupa mérkőzés másnapján, már a hazai bajnokságban kellett bizonyítania a címvédőnek.

Döcögősen kezdett a BRSE, de néhány perc elteltével fokozatosan felvette az üzemi hőfokot. Szakmáry vezérletével fokozatosan ellépett a kék-fehér team, ám néhány pontatlan labda után felzárkóztak a somogyiak. Nem sokáig örülhettek, mert megrázta magát a Csaba és megnyerte az első játszmát.

A 2. szettet Szpin Renáta nagyszerű teljesítménye vezette be, aki remekül mezőnyözött, játékának a vendégek szinte minden próbálkozását hatástalanította. A korábban Tálast váltó Fábián feladóban jól szolgálta ki a társait, míg Nagy Viktória centertámadásaival növelte az előnyt csapatának, amit a játszma végéig meg is tartott.

A 3. felvonásban is maradtak a pályán a csabai fiatalok. Fábián továbbra is remekül összefogta együttesét, miközben a blokkmunka is megszilárdult. A csabaiak biztosan tartották nagy előnyüket és különösebb megingás nélkül húzták be ezt a játékot és ezzel együtt a mérkőzést is. A Békéscsaba ezzel megőrizte veretlenségét és őrzi éllovas pozícióját. A közönség vastapssal jutalmazta Korniss Ildikóék teljesítményét.

A találkozón papírforma-eredmény született, amelyen a békéscsabai fiatalok is bizonyították, hogy kitűnően tudják helyettesíteni rutinosabb társaikat.

Mivel a vasárnapra kiírt, Vasas elleni bajnoki mérkőzést a fővárosiak kérésére januárra halasztották, így a következő megmérettetés december 22-én, kedden vár Sasa Nedeljkovic alakulatára, mikor is Gödöllőn a Maagyar Kupa legjobb 4 közé jutásért lépnek pályára.

Sasa Nedeljkovic: — Örülök, hogy mindegyik játékosom élt a lehetőséggel és magas szinten röplabdázott. Az eredmény bizonyítja, hogy az első perctől komolyan vettük a találkozót, köszönjük a szurkolók biztatását.

Mészáros Péter: — A Békéscsaba agresszívan, a nemzetközi színvonalnak megfelelően játszott. Nyitásaikkal nem tudtunk mit kezdeni, sajnos ehhez a szinthez kevés volt a csapatom.