Megnyerte a BRSE a ZÉ-PÉ Café – Viharsarok Kupát!

20161001 192407Pénteken kezdődött a két napos nemzetközi felkészülési torna melynek első a házigazda Linamar – Békéscsabai Röplabda SE fogadta a román elsőosztású CSM Lugoj alakulatát. A békéscsabai közönség nagy várakozással tekintett a mérkőzés elé, hiszen ez volt a 2016/2017-es szezon csapatának bemutatkozó mérkőzése hazai pályán. Több, mint 500 néző szurkolt Szpin Renátáéknak, aki a pályán honorálták meg a bizalmat, hiszen Soós Niki átmentette az egy hete Romániában látott bombaformáját, igazi kapitányként vezette a társaságot. A 16 éves feladó, Petrenkó Brigitta zökkenőmentesen vette fel a fonalat, parádés nyitás sorozatára nem volt ellenszere a lugosiaknak. Csengeri Petra pedig igazolta, hogy nem véletlenül esett rá a bajnoki címvédő választása. De a többiek is kiettek magukért, így Sasa Nedeljkovic gárdája visszavágott a múlt heti vereségért.

Linamar – Békéscsabai Röplabda SE – CSM Lugoj 3:0 (16, 11, 17)

Miután a Fatum Nyíregyháza csapata a délelőtti mérkőzésen magabiztosan, 3:0 arányban legyőzte a CSM Lugoj alakulatát, eldőlt, hogy a délutáni találkozó egyben a torna döntője is. Következzen a mérkőzés beszámolója.

Linamar-Békéscsabai RSE – Fatum Nyíregyháza 3:1 (15, 23, -20, 23)
Békéscsaba, 500 néző. Vezette: Bodrogi, Csizmarik.
BRSE: Petrenkó, Soós, Matic, Csengeri, Bodnár, Clement. Csere: Szpin (liberó) , Ludmán, Godó. Edző: Sasa Nedeljkovic.

Mindkét oldalon akadtak hiányzók, hiszen a csabaiak a Molcsányi, Tálas, Szakmáry válogatott trió nélkül léptek pályára, míg a nyírségiek Valdezt és Villámot nélkülözték. A Fatum Nyíregyháza egyébként alaposan megerősödött a nyáron, összesen 8 érkezőjük volt, köztük magyar, argentin és venezuelai válogatott játékosok. Céljuk nem titkoltan az éremszerzés a magyar bajnokságban.

Lendületesen kezdte a mérkőzést a bajnoki címvédő, a játék minden elemében a vendégek felé nőttek, amely viszonylag sima szett győzelmet eredményezett. A második etapra változott a játék képe, több hosszú labdamenet és parádés mentés után tapsolhatott a nagyérdemű. Remekül védekeztek a csabaiak, főleg az egykori csapata, a BRSE ellen mindig ezerszeresen készülő Szombathelyit állították megoldhatatlan feladat elé a hazai blokkok. Ha szorosan is, de megnyerte a játszmát Sasa Nedeljkovic alakulata.

A folytatásban főleg a Nyíregyháza akarata érvényesült. Küzdöttek becsülettel Soósék, de a hullámvölgy után már csak futottak az eredmény után és a jól játszó és szimpatikusan küzdő vendégek hozták a harmadik felvonást. A 4. szett során szinte végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, egyik fél sem tudott megnyugató előnyre szert tenni. Cserékkel is próbálkoztak a szakvezetők, izgalmas, nyílt csata folyt a pályán. Aztán a hajrában Csengeri bombája és Bodnár ász értékű nyitása megadta a kezdő löketet a csabaiaknak, akik szoros küzdelemben, de megnyerték a játékrészt ezzel a mérkőzést és a tornát is.

Sasa Nedeljkovic: Remekül szolgálta felkészülésünket a torna. Továbbra is rengeteg munkára van még szükség, de tudjuk az utunkat, készülünk becsülettel. Köszönjük a szurkolók támogatását!

{jumi [*5]}

A ZÉPÉ Café – Viharsarok Kupa végeredménye:
1. hely: Linamar – Békéscsabai RSE
2. hely: FATUM Nyíregyháza
3. hely: CSM Lugoj

20161001 212818