Mérkőzéslabdáról vesztett pontokat a BRSE

UTE—Linamar-Békéscsabai RSE 3:2 (17, -18, -21, 29, 11)

NB I-es női röplabdamérkőzés, Budapest, Megyeri út, 300 néző. V.: Adler László, Horváth Miklós.

Újpest: Ancsin, Iricanin, Humphries, Lakatos, Szűcs, Leidgeb. Cs.: Hadnagy (liberó), Hornok, McNorton. Vezetőedző: Milodanovics Andrea.
Békéscsaba: Dabic, Soós N., Bodnár, Radonjic, Molcsányi, Clement, Cs.: Szpin (liberó), Korniss, Nagy V., Bagyinka. Szakmai igazgató: Kormos Mihály.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 3:8, 10:11, 19:16. 2. szett: 5:5, 5:10, 12:20. 3. szett: 4:4, 7:10, 11:11, 11:14, 16:22. 4. szett: 12:4, 14:10, 19:17, 22:24. 5. szett: 8:1, 9:6, 11:7, 13:8. 14:11.

Csaknem 100 békéscsabai választotta szombat esti programként a budapesti kirándulást, ahol a BRSE ellenfele a UTE gárdája volt.

Remekül kezdett a szurkolói által hajtott Békéscsaba, de nem tudott komoly előre szert tenni, szívósan zárkóztak a hazaiak, sőt a szett közepén át is vették a vezetést. Érthetetlenül összezuhantak a vendégek, amely újpesti játszmagyőzelmet eredményezett.

Hatalmas küzdelmet hozott a második etap. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, aztán a csabaiak eszméltek előbb és elléptek pár ponttal. Cserével és időkéréssel próbálkoztak a hazaiak, de ez csak a zárkózáshoz volt elegendő, kiegyenlített a Békéscsaba.

Eddig is parázs küzdelem zajlott a pályán, de a harmadik szettben még rátettek egy lapáttal a csapatok. Minden egyes pontért öldöklő küzdelem zajlott a pályán. Sok hiba tarkította ezt a periódust, főleg a nyitásokkal álltak hadilábon a csapatok. A szerdai kupameccs utáni fáradtság érezhető volt a csabaiakon, sokszor csak a szívük vitte előre Molcsányiékat, akik így is megnyerték a játékrészt.

A negyedik szettben ismét megzavarodtak a vendégek, az Újpest dominál. Malmukra hajtotta a vizet a rengeteg hiba és pontatlanság, így magabiztos előnyt szereztek. Aztán újra változott a játék képe, hihetetlen mélységből felzárkózott a BRSE és előbb kiegyenlített, majd két meccslabdához is jutott, de sem Soós, sem pedig Radonjic nem élt a lehetőséggel. Tetézte a bajokat, hogy 28:28-nál Lana Dabic megsérült, helyére a fiatal Bagyinka Fanni érkezett, de lélektani előny ekkor már a hazaiaknál volt, akik éltek is vele, hiszen az ötödik szettben már az ő akaratuk érvényesült. Nagy lehetőséget szalasztott el a Békéscsaba, mert reális esélye volt a három pont megszerzésére, helyette be kell érni egyel és a hiányzó egységek még nagyon fognak hiányozni a végelszámolásnál.

Mestermérleg

Kormos Mihály: — Nem játszottunk jól, sok hibával röplabdázott a csapat. A vereség ellenére küzdeni tudásból jól vizsgázott a gárda.