NB II-es bajnokság: győzelem Debrecenben

NB II-es bajnokság: győzelem Debrecenben

Vasárnap Debrecenben vendégszerepelt U19-es csapatunk, akik a hazai NB II-es pontvadászatban a DEAC vendégei voltak. Mint ismeretes, az idei szezonban egy nagyszerű újításnak köszönhetően az élvonalbeli egyesületek junior csapatai az egymás elleni mérkőzéseiket már nem kötelezően a felnőtt bajnoki meccsek után játsszák, hanem integrálódtak a hazai NB II-es pontvadászatba, ahol nem csak egymás ellen, hanem az NB II-es csapatok ellen is játszanak az alapszakaszban. Az élvonalbeli egyesületeknek ráadásul lehetőségük van gyakorlatilag a teljes utánpótlás palettájukról válogatni ezeken a mérkőzéseken, ezáltal több lehetőség van a terhelés elosztására, illetve az aktuális versenycélok szerinti mérkőzések játszására. A Debereceni EAC ellen ezúttal az U19-es bajnokságban szereplő csapatunkkal látogattunk el, és két sima, és egy szorosabb játszmában tudtuk elhozni a három pontot a cívis városból.

DEAC – Békéscsabai Röplabda SE 0-3 (-13,-22,-4)

BRSE: Boskó Ágnes, Sebestyén Flóra, Héri Sára, Tatár Gréta, Araczki Gyöngyvér, Sinka Dalma, Kertész Petra, Feld Bettina, Veres Cintia, Rády Boglárka, Török Boglárka, Fábián Kata. Edző: Nagy Attila

Nagy Attila: Ezeken a találkozókon szeretném azokat a játékelemeket viszontlátni, amelyeket edzéseken gyakorlunk, illetve fontosnak gondolom a megfelelő szintű koncentráció és motiváltság fenntartását az egész mérkőzésen. Ez ma nem minden elemében valósult meg, a második játszmában történtek egy komolyabb téttel bíró mérkőzésen megbosszulhatják magukat. Ellenfelünk szépen küzdött, megérdemli a dicséretet. Meg szeretném még említeni, hogy kiváló szervezés, és mérkőzésfeltételek fogadtak minket, amihez külön gratulálok!