NB II-es bajnokság: nagy csatában nyertünk Debrecenben

NB II-es bajnokság: nagy csatában nyertünk Debrecenben

Hétvégén az NB II-es bajnokságban ismét U19-es csapatunk került sorra, akik Debrecenbe látogattak, a tabella második helyén álló DSZC Eötvös DSE együtteséhez. Mint emlékezetes a két csapat szeptemberi találkozóján öt szettben győztek a hajdúságiak, így ezúttal a visszavágás vágya is fűtötte a fiatalokat. Több hiányzónk is akadt, hiszen Feld Bettina, Stollár Szonja és Sinka Dalma sem tarthatott a csapattal.

Idegesen és sok hibával kezdődött a találkozó, akadozott a játék csabai oldalon, önhibák és pontatlanságok jellemezték ekkor a mérkőzést, így nagy csatában a hazaiak nyerték a szettet. A második etapra még mélyebb gödörbe került a fiatal csabai alakulat, egyre több nyitásrontás, és mezőnyvédekezési hiba mellé a támadásbefejezések sem működtek, így kisvártatva 2-0 állt az eredményjelzőn. Szerkezetet váltott a BRSE, és kezdő állását is megváltoztatta a harmadik szettre. Egy csapásra feljavult a játék, határozott és pontos röplabdázást láthattak ekkor a nézők, így sikerült viszonylag hamar szépíteni. A negyedik szettre mindent egy lapra feltéve kezdett játszani a Debrecen, sokáig őrizték 3-4 pontos előnyüket, amely a véghajrára fogyott el, helyén volt a szíve a vendégeknek és máris jöhetett az 5. játszma. A döntő szett már nem tartogatott izgalmakat, a BRSE több mint két órás csatában tudott nyerni.

DSZC Eötvös DSE – Békéscsabai RSE 2-3 (23,18,-13,-23,-8)

BRSE: Boskó Ágnes, Veres Cintia, Sebestyén Flóra, Héri Sára, Török Boglárka, Araczki Göngyvér, Szűcs Gréta, Kertész Petra, Rády Boglárka, Fábián Kata, Tatár Gréta. Edző: Nagy Attila

Nagy Attila: A szezon legrosszabb játékával rukkoltunk ma elő, rengeteg hibával játszott a csapat. Vallom, hogy ilyen is kell néha, biztos vagyok benne, hogy tanultak a lányok a mai nap hibahalmozásából. Helyén volt a szívünk a harmadik szettől kezdve, a gyengébb játékot küzdeni tudással kompenzáltuk, amihez gratulálok a csapatnak.