Nincs megállás, szombaton Kaposváron folytatjuk

Újabb nagy csata, újabb fontos győzelem a Linamar-Békéscsabai Röplabda SE idei mérlegében. A címvédő, ezúttal a Magyar Kupa elődöntőjében lépett pályára szerda este, azzal a céllal, hogy megnyugtató előnyt harcoljon ki a visszavágóra. A mérkőzés első szettjében még látszott, hogy a viharsarkiak két hete nem ebben a felállásban tudtak edzeni, hiszen újra a kezdőben kapott szerepet a Nyíregyházán megsérült Ksenija Ivanovic. Az első szett szoros elvesztése után azonban emelt a fordulatszámon a címvédő és három sima játszmában megfordította a mérkőzést, így hatalmasat lépett előre a címvédés felé.

Hétvégén újra a magyar bajnokságé lesz a főszerep,hiszen szombaton délután Kaposváron vendégeskedik a bajnokcsapat. Nem is olyan régen ezt a mérkőzést még “fixkettes” jelzővel illethették a röplabdázás szerelmesei. A somogyiak azonban az idei szezonra hatalmasat léptek előre, Zarka Péter irányítása alatt egy kiváló, egységes, átlag feletti mezőnyvédekezést bemutató csapattá értek. Az idei bajnokság második szakaszában, az Extraligában, jelenleg hat ponttal a negyedik helyen állnak, hazai pályán roppant veszélyesek, a Jászberény és legutóbb a bajnoki címre pályázó Nyíregyháza is 3-1 arányban maradt alul Kaposváron. Ezekkel a győzelmekkel a 3-6. helyért vívott harc teljesen nyitottá vált, így a szombati mérkőzés házigazdája mindent el fog követni az újabb győzelemért. A BRSE az idei szezonban eddig minden mérkőzését megnyerte a Kaposvár ellen, az alapszakaszban és az Extraligában is 3-1 vagy 3-0 arányban tudtak győzni Molcsányiék. A szombati mérkőzésen a három pont megszerzésével gyakorlatilag bebiztosíthatná elődöntős helyét a címvédő, így ez a találkozó a szokásosnál is fontosabb lesz Alberto Salomoni együttese számára!

A mérkőzés 2018. február 17-én, szombaton 17.00 órakor kezdődik a Kaposvári Városi Sportcsarnokban. A kapos.hu jóvoltából szurkolóink élőben nézhetik a találkozót az interneten!