Nyerni kell! – Sorsdöntő Magyar Kupa csata Békéscsabán.

Szerdán este az idei szezonban nem az első és minden bizonnyal nem az utolsó sorsdöntő mérkőzésre készül a Linamar – Békéscsabai Röplabda SE csapata. A viharsarki alakulat mély gödörbe került az elmúlt hetekben, s most a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágója előtt egy méretes ugrással kell maga mögött hagynia azt a gödröt, s a benne tanyázó démonaikat. Egy hete nyerni tudott az UTE Budapesten, s mivel ezt 3 pontot érően tette, így a viharsarokban a bajnokcsapatnak az aranyszett lehet az egyetlen esélye a Kupa négyes döntőjébe kerülésre. A hétvégi bajnokin gyakorolhatták a csabaiak a döntő szettek izgalmát, hangulatát, hiszen a bajnokságban soros ellenfelüket, az Aluprofot, 3-2-re múlták felül idegenben, ezzel pozitívra változtatva az idei ötszettes csatáik mérlegét.

Békéscsabán most egy a jelszó, de azt sokféle módon mondogatják: Nyerni kell szerdán, s nem is akárhogyan! Nyerni kell 3-1-re, vagy 3-0-ra, s aztán nyerni kell az aranyszettben is! Nyerni kell, szép, vagy csúnya játékkal, nyerni kell a klubért, a városért, a szurkolókért! Nyerni kell, mert februárban ott a helyünk a négyes döntőben!

Kormos Mihály értékelése a mérkőzés előtt:

“Úgy néz ki, pici gödörbe került a gárda. A gödöllői szoros vereség után az újpesti hideg zuhany remélem, felrázza a társaságot. A TF ellen már két és fél szettben remekül röplabdáztunk. Sajnos nem tudunk még három-négy játszmán keresztül koncentrálni, és nem tanulunk hibáinkból. Őszintén, örülök annak, hogy döntőszettet játszottunk az Aluprof ellen. Legalább gyakoroltuk élesben, hiszen az UTE ellen, ha tovább szeretnénk jutni, akkor azt már csak aranyszettel tudjuk megoldani. Természetesen először odáig el kell jutnunk, és ha az első mérkőzés mentalitásával lépünk parkettre, akkor vajmi kevés esélyünk marad. Itt most nekünk is csúszni-mászni kell a labdákért, mint ellenfelünk tette azt a fővárosban. Itt most nem nyugodhatunk meg tetemes előny birtokában, mint azt folyamatosan megtettük az elmúlt meccseinken. Ha elődöntőt szeretnénk játszani, ha be szeretnénk jutni a döntőbe, akkor igazi csapatként kell röplabdázni. Szerintem képesek vagyunk rá. Abban biztos vagyok, hogy a szurkolók bele szeretnének hajszolni bennünket a továbbjutásba. Szükségünk lesz a biztatásra, hogy megvalósítsuk álmainkat.”

A mérkőzésre a belépés ingyenes! Az egyesület megkéri a szurkolókat, hogy aki csak teheti fehér színű felsőben érkezzen, ezzel is demonstrálva az együvé tartozást. December 17-én, 18,00 órakor indul útjára a labda a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban.

plakát BRSE-ute magyar kupa k