Nyíregyháza ellen kell megvédeni bajnoki címünket

A Jászberénnyel szemben sikeresen megvívott elődöntőt követően zsinórban az ötödik bajnoki döntőjére készül csapatunk. Ennek kapcsán kérdeztük Kormos Mihály szakmai igazgatót.

Hogyan értékeled a csapat elődöntőbeli teljesítményét?

A bajnokság végére remekül összerakta Deme Gábor a jászberényi gárdát. Nagy erőfeszítésre volt szükségünk, ahhoz hogy sikeresen vívjuk meg a párharcot. Mindezek mellett nagyon büszke vagyok a lányokra, hiszen a sok nehézség ellenére szívüket, lelküket beletették a döntőbe jutásba.

Taktikailag alaposan felkészültünk a Berényből. Leiszt Máté és Antonio Ferrari hatalmas munkát végzetek az ellenfél feltérképezésében, illetve a stratégiánk kidolgozásában, ami majdnem tökéletesen működött. A játékosaink nagyon profin dolgozták végig a váltás utáni elmúlt két és fél hetet. Egy rossz szavam sem lehet rájuk.

Milyen gondokkal küzdöttetek?

Két kulcsjátékosunk Szpin és Ivanovic nélkül kellett nekimenni a Jászberénynek. Két ilyen kaliberű sportoló hiányát bármelyik gárda megsínylené. Ksenijával nem mertünk kockáztatni, nehogy hogy rámenjen a szezonja. Úgy gondoltuk, hogy Ludmán – Glemboczki – Szedmák hármas forgatásával meg tudjuk oldani az elődöntőt, de az első meccs előtt pár nappal Zóri ujja repedt el, így Őt csak percekre tudtuk beállítani Csabán, ott is mindössze nyitásfogadásra, mire felforgott a hálóhoz le kellett cserélni, nehogy elüssék az ujját újra. Ksenija minden erejével azon van, hogy a bajnoki döntőn legjobbját nyújtsa.

Reni felépülése kicsit lassabban halad, de ettől a héttől már teljes értékű munkát végez, végre. Hihetetlen mennyit dolgozott az elmúlt hetekben, hogy visszatérhessen a pályára. Tényleg példaértékű.

Pekárik Eszter fogműtét miatt esett ki több, mint egy hétre. És még nem is soroltam mindent fel. De nem is ezzel foglalkoztunk, hanem a lehetőségeinkből megpróbáltuk kihozni a legjobbat, bármilyen játékkal is.

Mi a következő időszak programja a döntőig?

Kaptak pár nap pihenőt a lányok, de szerda este elkezdtük a felkészülést a döntőre. Sok munka vár ránk és természetesen edzőmeccseket is szervezünk majd. Jó kapcsolatot ápolunk a Temesvárral, Szabadkával, Pozsonnyal. Meglátjuk.

Mit gondol a döntőbeli ellenfélről?

Két legjobb csapat jutott a fináléba itt is és a Magyar Kupában is. Nincs kérdés. Óriási csatára számítok. Ellenfelünk minden poszton azonos erősségű cserékkel rendelkezik, így nem lehet csak az alapcsapatra készülni. Van még időnk. Az első héten még a saját játékunkat csiszoljuk, aztán fókuszálunk igazán a nyírségiekre.