Nyíregyházi győzelmével az elődöntő küszöbén a BRSE

Fatum-Nyíregyháza – Linamar-Békéscsabai RSE 2:3 (23, -17 , 19, -22, -4)

NB I-es női röplabda-mérkőzés, negyeddöntő, 2. találkozó. Nyíregyháza, 700 néző. V.: Éva T., Jámbor.

Nyíregyháza: ERDŐSNÉ 13, Erdős, Valdez 11, Vén, RIBEIRO 15, Sikos 6. Cs.: Roma (liberó), AKIMOVA 2, ANDREJKOVICS 5. Vezetőedző: Kőhalmi Richárd.

Békéscsaba: SKAYHAN 12, Soós N. 16, NAGY V. 4, RADONJIC 19, Molcsányi R. 11, Clement 16. Cs.: SZPIN (liberó), Bodnár 7. Szakmai igazgató: Kormos Mihály.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 6:8, 9:14, 15:15, 21:22. 2. szett: 3:4, 10:9, 13:16, 17:19. 3. szett: 7:8, 11:8, 14:12. 18:17. 4. szett: 8:5, 11:12, 14:14, 20:16, 20:20. 5. szett: 1:4, 1:9, 3:13

A bajnoki negyedöntő ezen párharcának szoros első mérkőzése már előrevetítette, hogy nem lesz egyszerű a címvédő Linamar – Békéscsabai Röplabda SE számára a nyíregyházi fellépés.

Az amerikai Skayhan jó nyitás sorozatával kezdődött a mérkőzés, hamar időt kellett kérni Kőhalmi Richárdnak, amely után rendezték a sorokat a hazaiak és előbb felzárkóztak, majd kihasználva a csabai hibákat egyenlítettek is. 15:15-től kezdve 23:23-ig fej fej mellett haladtak a csapatok, végül nyírségiek örülhettek a lélektanilag mindig fontos első etap megnyerésének.

Cserével reagált Kormos Mihály, a sérüléssel bajlódó Nagy Viktória helyett, a szintén épp csak felépült Bodnár Dorottya lépett pályára. Ez a játékrész is hasonló koreográfia szerint kezdődött, mint az előző. Hatalmas küzdelem folyt a pályán, egyik csapat sem tudott jelentős előnyt szerezni. A csabaiaknál Ivana Radonjic érezte, hogy ma többet kell vállalnia támadásban, mert a Soós – Molcsányi párosnak nem ment ebben a periódusban, ráadásul a nyitásfogadás is instabil volt, de ennek ellenére a vendégek Bodnár Dorottya blokkjával lezárták a szettet.

A harmadik etapban a csapatok rátettek egy lapáttal, remek hangulatban zajlott a találkozó, köszönhetően a szép számú békéscsabai szurkolótábornak is. Továbbra is sokat hibázott mindkét csapat, de a végén a szabolcsiak bírták jobban a hajrát így megint ők vezettek.

Az elnyűhetetlen Erdősné pontjai tolták a Nyíregyháza szekerét, rajta kívül az Akimova mesteri labdáiból élő Valdez gyártotta a pontokat. Ne hagyta magát azonban a címvédő és hatalmas erőfeszítések árán egyenlítettek Molcsányiék. De elég volt egy újabb hullámvölgy és a hajrára ismét a hazaiak fordultak előnnyel. Már már kezükben volt a meccs, amikor a BRSE hihetetlen mélyről felállt és egységes csapatmunkával a maga javára fordította a játékrészt.

A döntő szettben aztán már nem adott esélyt a csabai csapat a hazaiaknak. Nagy Viktória elképesztő nyitás sorozattal demoralizált az ekkora már elfáradó Nyíregyházát.

Nem mindennapi mérkőzésen győzött tehát a BRSE, úgy, hogy kulcsemberei közül többen is visszafogott teljesítményt nyújtottak.

A három győzelemig tartó párharc állása 2:0 a Békéscsabának, folytatás csütörtökön 18 órától.

Mestermérleg:

Kőhalmi Richárd: Egy nyerhető meccset buktunk el.

Kormos Mihály: Csak a mérkőzés egyes szakaszaiban játszottunk jól, főleg akkor amikor bajban voltunk. A legnehezebb meccs csütörtökön lesz, szeretnénk lezárni a párharcot. Számítunk szurkolóink támogatására, a mai nap is sokat jelentett buzdításuk.